Wordpress

WordPress πλατφόρμα

ΗWordpress πλατφόρμα είναι πλέον η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων παγκοσμίως. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το γεγονός ότι το WordPress είναι μακράν η πιο σημαντική πλατφόρμα CMS.. Το πνευματικό τέκνο του Matt Mullenweg WordPress έχει ανακηρυχθεί σε superstardom στο internet στα 11 μόλις χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε.

Ίσως ξέρετε ήδη πόσο δημοφιλές είναι πραγματικά το WordPress . Σκεφτείτε πάλι, επειδή τα παρακάτω WordPress στατιστικά στοιχεία χρήσης, μπορούν να σας κάνουν να μείνετε άφωνοι.

Στατιστικά στοιχεία χρήσης για την Wordpress πλατφόρμα

Wordpress Πλατφόρμα

1. 48% των Top 100 Blogs Technorati τρέχουν σε Wordpress πλατφόρμα

Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συστημάτων διαχείρισης εναλλακτικού περιεχομένου, αυτό το στατιστικό στοιχείο λέει πολλά για την δημοτικότητα του WordPress.

Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το WordPress, θα έχετε σίγουρα μια καλή και μεγάλη παρέα. Οι New York Times, CNN, Mashable, και το eBay τρέχουν τα blogs τους με το πιο δημοφιλές CMS στον κόσμο – WordPress.

2. 74.6 εκατομμύρια ιστοσελίδες τρέχουν σε WordPress

Ναι, διαβάζετε σωστά. Οι 74.652.825 ιστοσελίδες εκεί έξω είναι κατασκευασμένες με WordPress. Περίπου το 50% του ποσού αυτού (κοντά στα 37 εκατομμύρια) φιλοξενείται στο ελεύθερο WordPress.com.

Τα αυτόνομα WordPress site που φιλοξενούνται σε ιδιόκτητους Servers αντιπροσωπεύουν το 18,9% του συνόλου των δικτυακών τόπων. Αυτό είναι ακόμη πιο εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς ότι πάνω από το 70% των sites σε όλο τον κόσμο, δεν χρησιμοποιούν ένα CMS.

37 εκατομμύρια αναζητήσεις το μήνα για λέξεις κλειδιά WordPress

Η λέξη-κλειδί “WordPress” και μόνο δέχεται πάνω από 450.000 ακριβείς αναζητήσεις κάθε μήνα. Και αυτό μόνο για την λέξη κλειδί  “WordPress“, όχι “WordPress βοήθεια” ή “WordPress plugins” ή κάτι τέτοιο.

Αν προσθέσετε τις αναζητήσεις όλων των λέξεων-κλειδιών με WordPress ή WP (μια κοινή σύντμηση για το WordPress) σε αυτά, το μηνιαίο ποσοστό αυτό είναι το επιβλητικό 37 εκατομμύρια αναζητήσεις. Υποθέτοντας ότι το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό, το WordPress θα πήρε 444 εκατομμύρια αναζητήσεις το 2014. Αυτό είναι σχεδόν μιάμιση φορές τον πληθυσμό των Η.Π.Α.

Η λέξη κλειδί WordPress αναζητήθηκε πέντε φορές από όσο το Joomla και εννέα φορές πιο συχνά από όσο το Drupal.

5. 22% Νέες Κατοχυρώσεις Domains στις Η.Π.Α τρέχουν σε WordPress πλατφόρμα

Από κάθε 100 νέα Domain Names που καταχωρούνται στις ΗΠΑ, 22 από αυτούς τρέχουν σε WordPress. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά μέσο όρο 120.000 περιοχές είναι εγγεγραμμένες σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα, είναι ασφαλές να πούμε ότι το WordPress αυξάνεται αλματωδώς. Το ποσοστό  «18,9% -όλων των ιστοσελίδων” αυξάνεται συνεχώς.

  • Blogs Technorati παγκόσμια κατασκευασμένα σε WordPress 1.48% 1.48%
  • Ιστοσελίδες παγκόσμια που τρέχουν σε WordPress 70% 70%
  • Νέες Κατοχυρώσεις Domains στις Η.Π.Α που τρέχουν σε WordPress 5.22% 5.22%

Η WordPress.com έχει περισσότερους Μοναδικούς επισκέπτες από το Amazon (US)

Η WordPress.com καταγράφει 126 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα, ενώ η Amazon πέφτει αρκετά πίσω, με χρονισμό σε 96m uniques ανά μήνα.

Η WordPress.com απασχολεί μόνο 229 άτομα

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι αλήθεια. Η τοποθεσία που λαμβάνει 130% περισσότερες μοναδικές επισκέψεις από την Amazon απασχολεί μόνο 229 άτομα. Είναι τρομερό το ότι η Amazon.com απασχολεί 88.400 ανθρώπους για να εκτελέσει τις εργασίες της επιχείρησή της.

Δηλαδή  38,603% περισσότερο από ότι η WordPress.com. Αυτό είναι ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους πάντα ψάχνει για νέους προγραμματιστές ώστε να ενταχθούν στην ομάδα της.

8. 6 Νέες δημοσιεύσεις στο WordPress.com κάθε δευτερόλεπτο

Σωστά. Κάθε δευτερόλεπτο, κοντά στις 6 (ο πραγματικός αριθμός είναι 5,7) νέα άρθρα δημοσιεύονται στο WordPress.com blogs. Αυτό αναλογεί σε 342 δημοσιεύσεις ανά λεπτό. Ακριβώς πάνω από 20.000 ανά ημέρα. Και ένα μεγάλο σύνολο των 7.490.000 ετησίως.

Δεν είναι μόνο η WordPress.org η πιο δημοφιλή αυτό-φιλοξενούμενη λύση CMS στον κόσμο, αλλά και η δωρεάν έκδοση είναι επίσης δεύτερη σε δημοτικότητα στον κατάλογο δωρεάν πλατφόρμας blogging, με το  Blogger της Google είναι πρώτο.

Υπάρχει μια ζωντανή προβολή χάρτη στο χώρο WordPress.com που σας δείχνει τη θέση ενός blogger όπως ο ίδιος δημοσιεύει ένα άρθρο σε πραγματικό χρόνο.

Wordpress Πλατφόρμα

46 εκατομμύρια downloads στο WordPress.org

Η ελεύθερη πλατφόρμα WordPress.org που υποστηρίζει αυτό-φιλοξενούμενες ιστοσελίδες έχει μεταφορτωθεί 46 εκατομμύρια φορές μέχρι μέχρι τον Ιούλιο του 2013, το οποίο προσεγγίζει το 100 downloads κάθε μέρα από το 2003. Μπορεί  έχετε κατεβάσει το WordPress και να το ανεβάσατε στο FTP σας, αλλά όταν εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας Fantastico ή το πολύ αγαπημένο 1-Click, μετράει ως download.

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το blogging έχει γίνει ξαφνικά αρκετά πιο δημοφιλές, οι λήψεις ανά ημέρα το 2014 είναι σημαντικά υψηλότερες (σκεφτείτε δεκάδες χιλιάδες) από ότι ήταν το 2003.

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές για επαγγελματικά sites

Από τις κορυφαίες 1.000.000 τοποθεσίες στον κόσμο, ο αριθμός των επαγγελματικών sites, (τις περισσότερες φορές κατασκευασμένες με WordPress) είναι πέντε φορές ο αριθμός των WordPress  ειδησεογραφικών sites (λιγότερο δημοφιλής με το WordPress).

Αυτό το στατιστικό στοιχείο δεν είναι το μόνο που προκαλεί έκπληξη, καθώς σε απευθείας σύνδεση με κύκλους μάρκετινγκ συζητιέται το WordPress περισσότερο από κάθε άλλο CMS. Το WordPress κατατάσσεται επίσης ώς το κορυφαίο θέμα στο online μάρκετινγκ και σχεδόν όλες οι λέξεις-κλειδιά έχουν πολύ υψηλό ανταγωνισμό PPC

Θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας WordPress Site;

Wordpress Site επαγγελματικό, ειδησεογραφικό ή eshop; Μην χάνετε χρόνο εμπιστευθείτε την δημοφιλέστερη πλατφόρμα στον κόσμο και γίνεται μέλος μιας κορυφαίας παρέας.