Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress για αρκετά χρόνια, τότε έχετε συναντήσει την άσπρη οθόνη του θανάτου τουλάχιστον μία φορά. Η λευκή οθόνη θανάτου του WordPress είναι ένα από αυτά τα εξαιρετικά ενοχλητικά προβλήματα, όπως το σφάλμα που δημιουργεί μια αποτυχημένη σύνδεση με την βάση δεδομένων.
Ο λόγος για τον οποίο το πρόβλημα αυτό είναι απογοητευτικό για τους χρήστες, είναι επειδή σας κλειδώνει από το WordPress admin panel. Επειδή δεν υπάρχει σφάλμα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι χρήστες αδυνατούν να καταλάβουν ποιο είναι πραγματικά το ζήτημα.
Το χειρότερο πράγμα με την λευκή οθόνη θανάτου, είναι ότι μερικές φορές θα επηρεάσει μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος ττης ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε την λευκή οθόνη του θανάτου μόνο στο διαχειριστή WordPress, ενώ όλα τα άλλα λειτουργούν καλά.
Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να το δείτε μόνο σε μια συγκεκριμένη θέση, ενώ οτιδήποτε άλλο τρέχει σωστά. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε την άσπρη οθόνη του WordPress, εξετάζοντας μερικές πιθανές λύσεις.
Σημείωση: Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει επαρκή αντίγραφα ασφαλείας.
Γιατί εμφανίζεται αυτό το σφάλμα;
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν βλέπετε μια λευκή οθόνη του θανάτου, σημαίνει ότι εξαντλήσατε το όριο της μνήμης. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ένα plugin που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε, το οποίο δεν λειτουργεί σωστά. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα κακώς κωδικοποιημένο θέμα που χρησιμοποιείτε. Επίσης θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το web hosting server σας.
Αντιμετωπίζει το πρόβλημα οι άλλοι ιστότοποί σας;
Εάν έχετε πολλαπλούς ιστότοπους, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε ότι η λευκή οθόνη του θανάτου συμβαίνει σε όλη την έκταση ή μόνο σε αυτόν τον τομέα. Εάν το ζήτημα είναι με όλους τους ιστότοπούς σας, τότε είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι ο πάροχος φιλοξενίας των ιστοσελίδων σας έχει κάποια προβλήματα.
Ωστόσο, εάν το ζήτημα αφορά μόνο έναν από τους ιστότοπούς σας, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα με ένα plugin ή ένα θέμα που εκτελείτε. Εάν το ζήτημα συμβαίνει μόνο με μία μόνο δημοσίευση ή μια σελίδα, τότε είναι σίγουρα ένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ιστότοπό σας.
1. Αύξηση του ορίου μνήμης
Πρώτα πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο wp-config.php στον ιστότοπό σας WordPress. Βρίσκεται στον ριζικό φάκελο του ιστότοπου του WordPress και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα FTP πρόγραμμα, ή τον διαχειριστή αρχείων στον πίνακα ελέγχου του web hosting.
Στη συνέχεια, πρέπει να επικολλήσετε αυτόν τον κώδικα στο αρχείο wp-config.php λίγο πριν τη γραμμή που λέει «That’s all, stop editing! Happy blogging.»
define (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);
Αυτός ο κώδικας λέει στο WordPress να αυξήσει το όριο μνήμης PHP στα 256MB.
Μπορείτε να δείτε και μια σχετική βοήθεια εδώ: Define Memory Limit
Αφού τελειώσετε, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να μεταφορτώσετε το αρχείο wp-config.php στο διακομιστή σας. Τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας WordPress και θα διαπιστώσετε ότι το σφάλμα της εξαντληθείσας μνήμης έχει εξαφανιστεί.
2. Απενεργοποίηση όλων των Plugins
Εάν η αύξηση του ορίου μνήμης δεν σας βοήθησε ή εάν έχετε υψηλό όριο μνήμης όπως το 256M ή το 512M, τότε πρέπει να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων. Από την εμπειρία μας σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, διαπιστώσαμε, ;ότι πολύ συχνά το ζήτημα έχει να κάνει με συγκεκριμένο plugin είτε με συγκεκριμένο θέμα. Ας προχωρήσουμε και πάμε να απενεργοποιήσουμε όλα τα plugins.
Εάν αυτό διορθώσει το ζήτημα, ενεργοποιήστε ένα plugin τη φορά για να διαπιστώσετε πότε ξανά παρουσιάζεται το πρόβλημα. Έτσι θα ξέρετε ποιο είναι πραγματικά το Plugin που δημιουργεί το πρόβλημα.
3. Αντικαταστήστε το θέμα σας με ένα προεπιλεγμένο θέμα του WordPress.
Εάν η αντιμετώπιση προβλημάτων του plugin δεν διορθώσει το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το τρέχον θέμα με ένα προκαθορισμένο θέμα του WordPress. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του φακέλου θεμάτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το θέμα. Το WordPress θα επιστρέψει αυτόματα στο προεπιλεγμένο θέμα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο phpMyAdmin και να ενημερώσετε τους πίνακες βάσης δεδομένων στον πίνακα wp_options. Θα πρέπει να ενημερωθούν τα ακόλουθα ονόματα πίνακα:
template, stylesheet και current_theme. Αλλάξτε την τιμή σε Twentyeleven.
Εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το αρχείο functions.php του θέματος. Εάν υπάρχουν επιπλέον κενά στο κάτω μέρος, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την επίλυσή του. Εάν χρησιμοποιείτε μια κακώς κωδικοποιημένη λειτουργία στο αρχείο functions.php του θέματος, τότε μπορεί να προκαλέσει και αυτό.
Αν δεν μπορέσετε με τις παραπάνω ενέργειες να λύσετε το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στην τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο τεχνικό, για να σας δώσει λύση άμεσα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο: 6980 330581 ή στείλτε email στο info@websitepro.gr