Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων γίνονται οι νέες μηχανές αναζήτησης

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων γίνονται οι νέες μηχανές αναζήτησης

Όταν σκέφτεστε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, φαντάζεστε τη γραμμή αναζήτησης Google ή τη γραμμή αναζήτησης TikTok; Αν είναι το πρώτο, μπορεί να μείνεις πίσω στις τάσεις. Επειδή ενώ βελτιστοποιείτε το περιεχόμενό σας για το Google, οι νεότερες γενιές στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν πληροφορίες. Σχεδόν το 40% στην πραγματικότητα. Πρέπει όμως αυτές οι πληροφορίες να επηρεάσουν τη στρατηγική περιεχομένου σας; Και είναι αυτό απλώς μια τάση ή οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνονται πραγματικά οι νέες μηχανές αναζήτησης;

Ποια είναι η ελκυστικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μηχανή αναζήτησης;

Με το Διαδίκτυο να είναι τόσο χαοτικό όσο είναι, οι νέοι (και ιδιαίτερα το Gen Z) χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο για να βρουν εύκολα αυτό που αναζητούν. Τι ψάχνουν λοιπόν ; Γνήσιο περιεχόμενο. Βίντεο που δημιουργήθηκαν από πραγματικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα, προϊόν ή υπηρεσία.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων γίνονται οι νέες μηχανές αναζήτησης
Παράδειγμα επηρεαστών Instagram (αριστερά) και TikTok (δεξιά).

Αλλά και οι νέοι αγαπούν το σύντομο περιεχόμενο. Τόσο το TikTok όσο και το Instagram έχουν ένα όριο στη διάρκεια των βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτάτε περισσότερο σχετικό περιεχόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απλά σκέψου το. Θα προτιμούσατε να χτενίσετε έναν τοίχο κειμένου που είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης Google ή να παρακολουθήσετε ένα βίντεο λιγότερο από ένα λεπτό; Το τελευταίο είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό.

Πόσο σημαντικά είναι τελικά τα social media;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να δούμε ορισμένα στοιχεία. Ας ξεκινήσουμε με το πιο προφανές: πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως τα social media; Η απάντηση: περίπου το 56% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη. Που είναι πάνω από το μισό, αλλά όχι πολύ. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 2 ώρες και 25 λεπτά στα social media κάθε μέρα . Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν οφέλη από την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εταιρεία. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις εκπληκτικές 6 ώρες και 37 λεπτά που ξοδεύουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο , μπορεί να πιστεύετε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τόσο πολύτιμα όσο η ύπαρξη ιστότοπου και η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Κατά τη διάρκεια του YoastCon 2023, ο ειδικός SEO Jes Scholz μίλησε επίσης για τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο σημερινό τοπίο αναζήτησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, εξήγησε γιατί, στη σημερινή εποχή, πρέπει να κάνετε βελτιστοποίηση πέρα ​​από την αναζήτηση. Δείτε ένα σύντομο απόσπασμα της ομιλίας της εδώ:

Η εμπιστοσύνη προχωρά ακόμη περισσότερο

Δεν είναι όμως μόνο οι πωλήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι η εικόνα της μάρκας γίνεται όλο και πιο σημαντική για τους καταναλωτές. Το 2022, οι καταναλωτές δήλωσαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα για να αγοράσουν από μια μάρκα που εμπιστεύονται και ποιος καλύτερος τρόπος για να χτίσουν αυτήν την εμπιστοσύνη από τη χρήση του TikTok ή του Instagram, μιας εφαρμογής που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να δείχνουν τα πρόσωπα πίσω από την εταιρεία τους; Έτσι, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μην είναι ο κύριος χώρος σας, μπορεί σίγουρα να είναι καλός για να αφήσετε θετική εντύπωση στο κοινό σας.

Όταν το σκέφτεστε πραγματικά, είναι τόσο περίεργο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται πιο δημοφιλή ως μηχανή αναζήτησης όταν το Google έχει γίνει περισσότερο σαν κοινωνικό δίκτυο; Πριν από μερικά χρόνια, η Google άρχισε να αλλάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τους. Και μία από αυτές τις αλλαγές ήταν η μετάβαση από κείμενο σε οπτικό. Έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάνετε αναζήτηση στο Google, εμφανίζονται περισσότερα οπτικά αποτελέσματα; Βίντεο, εικόνες, κριτικές με συνημμένες φωτογραφίες. Αντί για έναν τοίχο κειμένου που κανείς δεν θέλει, η Google σας δείχνει τώρα την αυθεντικότητα.

Και σε κάνει να αναρωτιέσαι: αν η Google πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά μεγάλη απειλή που άλλαξαν τον θεμελιώδη τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Google, θα έπρεπε;

Όλα αλλάζουν

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται μηχανές αναζήτησης, η συνομιλητική αναζήτηση κερδίζει δημοτικότητα και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης κυριαρχούν στο διαδίκτυο … Όλη αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική. Τα καλά νέα? Δεν είσαι μόνος σε αυτό το συναίσθημα. Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή κουρασμένοι λόγω του μεταβαλλόμενου διαδικτυακού κόσμου (παρόλο που πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το σύνθημα «η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή» στον ιστότοπό τους, άρα πραγματικά, τι περιμένατε;), τότε το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να εξακολουθείτε να κάνετε τα πράγματα με τον παλιό τρόπο.

Η αλλαγή της στρατηγικής σας είναι ακόμη μια επιλογή;

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: πολλές εταιρείες θα ακολουθήσουν τα βήματα της Google. Θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις νέες λειτουργίες της Google για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Και εκείνοι οι άνθρωποι που επίσης αισθάνθηκαν καταβεβλημένοι ή κουρασμένοι; Έχουν συνηθίσει τις νέες λειτουργίες. Έτσι, αν και μπορεί να μην ακούγεται διασκεδαστικό να μάθετε έναν νέο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσετε. Ή να μετακινηθείτε καθόλου. Ευτυχώς, μπορείτε πάντα να προσλάβετε ένα νεαρό άτομο για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο εξαιρετικά εθιστικό τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έρχεται το νέο ισχυρό το κύμα των De-influencer!

Έρχεται το νέο ισχυρό το κύμα των De-influencer!

Ένας νέος όρος ήρθε να προστεθεί στο social marketing και ένας νέος ρόλος στα κοινωνικά δίκτυα, αυτός του “de-influencer“. Ένας de-influencer, ουσιαστικά είναι “κόντρα ρόλος” στη σωρεία των influencer, αφού συμβουλεύει τους followers του τί να μην αγοράσουν.

Η “μόδα” ή η πρακτική αυτή, εάν προτιμάτε, ξεκίνησε στο TikTok, όπου το hashtag #deinfluencing έχει πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές, ενώ εξαπλώνεται, φυσικά και στο Instagram. Η ιδέα είναι να αντιμετωπιστούν οι υπερβολικές προτάσεις προϊόντων και να ενθαρρύνεται μια πιο προσεκτική προσέγγιση στις αγορές.

 

Έρχεται το νέο ισχυρό το κύμα των De-influencer!

 

Η έκταση του de-influencing

 

Το de-influencing έχει ήδη λάβει μεγάλη έκταση στους κλάδους της μόδας και της ομορφιάς, ως απάντηση στις επιθετικές χορηγίες και στην εκτεταμένη επεξεργασία φωτογραφιών – που οδηγεί σε παραπλανητικά αποτελέσματα. Πλέον, εξαπλώνεται στα προϊόντα τεχνολογίας και το gaming. Στο πλαίσιο αυτό, έχει θορυβήσει κάποιες επιχειρήσεις που επενδύουν στο influencing marketing, αλλά η επίδραση δεν είναι τόσο δραματική.

Αυτή η τάση μπορεί να βοηθήσει τους influencers να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη με το κοινό τους, ως αυθεντικοί και ανεξάρτητοι.

Το de-influencing δεν είναι το τέλος των influencers, αλλά περισσότερο ένα rebranding, ή ένα μοίρασμα ρόλων. Οι de-influencers εξακολουθούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς και αρκετοί υποστηρίζουν ότι απλώς είναι το νέο influencing marketing και δεν θα αλλάξουν και πολλά στη βιομηχανία της διαφήμισης επιρροής.

Από την άλλη, όταν οι de-influencers συνιστούν να μην αγοράσετε ένα προϊόν, οι influencers συχνά προωθούν εναλλακτικές προτάσεις ως πιο αποτελεσματικές, ή καλύτερης αξίας, παίζοντας ένα άτυπο “πινγκ-πονγκ”.

Οι προσεγγίσεις του de-influencing 

 

Αγοράστε λιγότερο: Το σχετικό περιεχόμενο επιδιώκει να μειωθεί η υπερβολική κατανάλωση. Οι μάρκες με έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία και προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής, θα μπορούσαν να επωφεληθούν.

Αγοράστε καλύτερα: Ενθαρρύνει τους καταναλωτές να δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και τις ηθικές επιλογές, οι οποίες συνήθως δεν εξαρτώνται από τις τιμές των προϊόντων. Προωθεί τις αγορές από μικρότερα, ανεξάρτητα brands και αυτά που έχουν υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Αγοράστε φθηνότερα: Αποθαρρύνει τα ακριβά προϊόντα και προτείνει προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Προϊόντα που ανταγωνίζονται αυτά μεγάλων brand θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την τακτική.

Απομυθοποιήστε: Το συγκεκριμένο περιεχόμενο αντιτίθεται σε ένα πολυδιαφημισμένο προϊόν. Οι εταιρείες που αποτελούν στόχο απομυθοποίησης των προϊόντων τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα σχόλια, αλλά να αποφύγουν να απαντήσουν δημόσια, εκτός εάν υπάρχει ένα σαφές όφελος, όπως η προσφορά εναλλακτικής λύσης.

Μην αγοράζετε: Ονοματίζονται τα προϊόντα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και αιτιολογείται το γιατί. Οι influencers δε μιλούν συχνά εναντίον των προϊόντων, αφού είναι επιφυλακτικοί για να μη βλάψουν τη σχέση τους με τις εταιρείες. Ωστόσο, η αυθεντικότητα αυτής της προσέγγισης είναι ολοένα και πιο δημοφιλής.

 

Πηγή: pexels

Eshop B2B. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε

Eshop B2B. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε

Eshop B2B είναι η διαδικασία μάρκετινγκ και πώλησης προϊόντων μεταξύ δύο επιχειρήσεων στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ο στόχος είναι απλός: επεκτείνετε την προσέγγιση πελατών και μειώστε το κόστος εξυπηρέτησης για να αυξήσετε τα έσοδα για την επιχείρησή σας. 

Πώς όμως ξεκινάτε μια επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο B2B και τι επιφυλάσσει το μέλλον; 

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου, μην ανησυχείτε. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στο πώς λειτουργεί, πως να ξεκινήσετε ένα Eshop και επιτυχημένα παραδείγματα ηλεκτρονικού εμπορίου B2B για να εμπνεύσετε τις δικές σας λειτουργίες.

 

Πώς λειτουργεί το Eshop B2B

Το Business-to-business (ή B2B) αναφέρεται στην πώληση προϊόντων και υπηρεσιών απευθείας μεταξύ δύο επιχειρήσεων. 

Ως επιχειρηματικό μοντέλο, το B2B διαφέρει σημαντικά από το B2C, όπου οι επιχειρήσεις πωλούν απευθείας στους καταναλωτές. Το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B περιλαμβάνει συναλλαγές μεταξύ ενός κατασκευαστή και ενός χονδρέμπορου ή ενός χονδρέμπορου και ενός λιανοπωλητή, μέσω μιας διαδικτυακής πύλης πωλήσεων.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μοντέλα πωλήσεων. Ορισμένες εκτιμήσεις αποτιμούν την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου B2B σε πάνω από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταλαμβάνοντας το 13% των συνολικών πωλήσεων B2B στις ΗΠΑ.

Η καινοτομία και η τεχνολογία από πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου B2B συνέβαλαν στην προώθηση του κινήματος. Η επιχείρηση B2B περιελάμβανε παραδοσιακά διαδικασίες έντασης εργασίας, χειρωνακτικές πωλήσεις και διαδικασίες μάρκετινγκ. Η εισαγωγή του ψηφιακού εμπορίου βοηθά αυτές τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα μέσω της αυτοματοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου .

Οι πωλητές B2B συνεργάζονται με:

 • Χονδρέμποροι
 • Μεγάλοι λιανοπωλητές
 • Οργανισμοί όπως σχολεία ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί 
 • Μεταπωλητές

Οι αγοραστές και οι πωλητές μπορούν πλέον να συναντιούνται σε ένα ψηφιακό σπίτι, υποβάλλοντας και διαχειριζόμενοι παραγγελίες από τα κινητά τους τηλέφωνα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με διανομείς και προμηθευτές.

Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας χονδρικής B2B

Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας χονδρικής σε Eshop B2B, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε την ομάδα μας.Μας εμποδίζει να χάσουμε παραγγελίες στις 2 το πρωί και εμποδίζει τους πελάτες μας να περιμένουν να κάνουν μια παραγγελία μέχρι να είμαστε στο γραφείο. Απλώς λύνει τόσα πολλά προβλήματα»

— Paul Hodge, Διευθύνων Σύμβουλος της Laird Superfood

Τα βασικά πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου B2B περιλαμβάνουν:

 • Αυτοματοποιημένες διαδικασίες πωλήσεων μεταξύ επιχειρήσεων, προμηθευτών και διανομέων
 • Μειωμένο κόστος υποδομών και γενικών εξόδων 
 • Λιγότερη ανάγκη για μεσάζοντες, υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης
 • Δυνατότητα πρόσβασης σε μαζική αγορά σε κλίμακα
 • Η επώνυμη παρουσία του Omnichannel διαθέσιμη 24/7
 • Καλύτερες σχέσεις συνεργατών
 • Υψηλή παραγωγικότητα των εργαζομένων 

Η πανδημία COVID-19 εξέθεσε πολλές αδυναμίες στις αλυσίδες εφοδιασμού και τα πολλά ελαττώματα στις ροές εργασίας B2B. Η ασημένια επένδυση ήταν η κίνηση προς τις διαδικτυακές πωλήσεις. Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να μετακινήσετε ολόκληρη την επιχείρησή σας B2B στο διαδίκτυο, όσοι αποκομίζουν τα οφέλη της καλύτερης εμπειρίας πελατών, της βελτιωμένης παραγγελίας και των νέων ροών εσόδων για την εταιρεία τους.

Τύποι ηλεκτρονικού εμπορίου B2B

Εάν μόλις ξεκινάτε το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B, πιθανότατα θα πέσετε σε μία από τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες. Κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν σε πολλές κατηγορίες ταυτόχρονα. 

B2B2C

Το B2B2C, ή από επιχείρηση σε επιχείρηση σε καταναλωτή, πουλά απευθείας στον καταναλωτή χωρίς να χρησιμοποιεί μεσάζοντα. Οι χονδρέμποροι ή οι κατασκευαστές παράγουν αγαθά. Αυτά τα αγαθά στη συνέχεια πωλούνται σε οντότητες B2B που τα πωλούν απευθείας στον καταναλωτή. 

Σε ένα περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου, μια επιχείρηση B2B2C συχνά περιλαμβάνει μια ψηφιακή βιτρίνα που παρουσιάζει τον κατάλογο προϊόντων της. Ο καταναλωτής μπορεί να γνωρίζει ή να μην γνωρίζει ότι το προϊόν δεν δημιουργείται απευθείας από την επιχείρηση. 

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Σε μια εγκατάσταση χονδρικής, οι επιχειρήσεις αγοράζουν προϊόντα χύμα από διανομείς ή κατασκευαστές για να τα προσφέρουν στη συνέχεια προς πώληση στον καταναλωτή σε τιμές λιανικής. 

Εάν είστε προμηθευτής χονδρικής, οι αγορές B2B με γνώμονα τον αγοραστή είναι ένας καλός τρόπος για να διαφημίσετε τα προϊόντα σας σε αγοραστές και λιανοπωλητές με λιγότερη προσπάθεια μάρκετινγκ. Υπάρχουν αγορές προσανατολισμένες στον αγοραστή όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και λιγότεροι πωλητές. 

Οι αγοραστές σε αυτήν την περίπτωση έχουν τις δικές τους διαδικτυακές αγορές. Προσκαλούν προμηθευτές και κατασκευαστές να δείξουν τα προϊόντα τους και να δέχονται προσφορές από διαφορετικούς πωλητές. 

Κατασκευαστής

Οι κατασκευαστές παράγουν αγαθά σε μεγάλες ποσότητες που στη συνέχεια πωλούνται σε άλλους προμηθευτές, χονδρεμπόρους ή κατασκευαστές. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής μπορεί να παράγει εξειδικευμένα κορδόνια παπουτσιών. 

Αυτά τα κορδόνια πωλούνται στη συνέχεια σε έναν κατασκευαστή υποδημάτων πολυτελείας, όπου συναρμολογούν το παπούτσι και προσθέτουν το σήμα τους. Από εκεί, τα ολοκληρωμένα παπούτσια μπορούν να πωληθούν χύμα σε χονδρεμπόρους. 

Με τους καιρούς που αλλάζουν, οι κατασκευαστές είναι επιφορτισμένοι με την κάλυψη της ψηφιακής ζήτησης. Οι χονδρέμποροι, οι προμηθευτές, άλλες οντότητες B2B και οι καταναλωτές αναζητούν αυξημένη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν κατασκευασμένα είδη. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ολοένα και περισσότερο τους κατασκευαστές για να μπορούν να ολοκληρώνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με πρόσβαση σε εξατομικευμένες λειτουργίες όπως η τιμολόγηση, το χρονοδιάγραμμα παραγωγής ή το μέγεθος. 

Διανομέας

Οι διανομείς φροντίζουν για τη συσκευασία, την αποστολή και το μάρκετινγκ, κάτι που ένας κατασκευαστής μπορεί να μην θέλει να κάνει εσωτερικά. Οι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διανομείς για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. 

Μπορεί να δημιουργηθεί διαδικτυακή συνεργασία κατασκευαστή και διανομέα. Καταλήγοντας σε συμφωνίες μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, ο κατασκευαστής και ο διανομέας μπορούν να επιτύχουν ταχύτερες, πιο βελτιωμένες αλυσίδες εφοδιασμού για να ανταποκριθούν ή να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των πελατών. 

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η συγκέντρωση μεριδίου αγοράς προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη είναι μια ανταγωνιστική αναζήτηση. Αυτό καθιστά απαραίτητη τη βελτιστοποίηση των οικονομικά αποδοτικών πρωτοβουλιών διανομής. 

Πάρτε για παράδειγμα το Fulfillment by Amazon . Σήμερα, πολλές νέες και καθιερωμένες επιχειρήσεις επιλέγουν να αναθέσουν σε τρίτους τις δραστηριότητες εκπλήρωσής τους σε οικονομικά αποδοτικούς κολοσσούς ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon. 

 

 

Στάδια μιας επιχείρησης B2B

Κανένα επιχειρηματικό ταξίδι B2B δεν είναι το ίδιο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βασικές φάσεις που περνάει κάθε επιχείρηση B2B καθώς αναπτύσσεται. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μια επιχείρηση μεταβαίνει από μια startup σε μια ώριμη και κερδοφόρα λειτουργία. 

Ξεκίνα το δικό σου Eshop B2B

Σκεφτείτε τη φάση εκκίνησης ως τη φάση του σπινθήρα όπου όλες οι ιδέες είναι δίκαιο παιχνίδι. Σε αυτό το στάδιο, έχετε περάσει από τη διαδικασία ιδεασμού και έχετε κάνει μια σταθερή επιλογή να ξεκινήσετε την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου B2B. 

Δοκιμάζετε την αγορά επιλέγοντας μια ιδέα, την φέρνετε στη ζωή και αποκτώντας αυτές τις πρώτες πωλήσεις. 

Το στάδιο εκκίνησης είναι το στάδιο ανατροφοδότησης. 

Καθώς πραγματοποιείτε πωλήσεις (ή αποτυγχάνετε) και λαμβάνετε σχόλια από την αγορά, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να είστε ευκίνητοι και να προσαρμοστείτε ώστε να ανταποκριθείτε στη ζήτηση της αγοράς. 

Επιπλέον, αρκετοί βασικοί στόχοι είναι σχετικοί κατά τη φάση εκκίνησης, όπως: 

 • Επικύρωση του ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος σας μέσω πωλήσεων
 • Η διασφάλιση της startup ιδέας σας λύνει ένα πρόβλημα και προσφέρει αξία
 • Υπολογισμός της συνολικής διευθυνσιοδοτήσιμης αγοράς (TAM)
 • Δημιουργία αναγνωρισιμότητας επωνυμίας

Ωστόσο, η επίτευξη αυτών των στόχων δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς το μερίδιο των προκλήσεων εκκίνησης. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να ανακαλύψετε ότι το προϊόν σας απέτυχε και ότι το κοινό σας δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ να αγοράσει αυτό που πουλάτε. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εύκολο να υπερεκτιμήσετε οι ίδιοι τις γνώσεις σας για την αγορά ως καταναλωτής. 

Από την άλλη, θα μπορούσε να συμβεί το εντελώς αντίθετο. Η ζήτηση για το προϊόν σας μπορεί να είναι τόσο υψηλή που να σας τελειώσουν τα λίγα προϊόντα που δημιουργήσατε για δοκιμή. 

Καθώς προσπαθείτε να δημιουργήσετε περισσότερα, οι καταναλωτές απορρίπτονται από την ανακοίνωσή σας που δεν είναι διαθέσιμο. Ομολογουμένως, το τελευταίο σενάριο είναι συχνά η εξαίρεση παρά ο κανόνας.  

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν πωλήσεις στην αρχή και κερδίζουν γρήγορα έλξη. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επιχειρηματική σας ιδέα δεν είναι πολύτιμη. 

Καθώς ακούτε σχόλια, πειραματίζεστε με διαφορετικές επαναλήψεις του προϊόντος σας και πουλάτε σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς σας, θα αρχίσετε τελικά να βλέπετε ανάπτυξη. Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο στάδιο. 

Ανάπτυξη Eshop B2B

Στο στάδιο της ανάπτυξης, μερικά πράγματα αρχίζουν να ενώνονται για εσάς. Οι πωλήσεις σας αυξάνονται, είναι πιο προβλέψιμες και νέοι πελάτες σας ανακαλύπτουν καθημερινά. 

Εδώ μπορείτε να αρχίσετε να αποκτάτε λίγο χώρο για να πειραματιστείτε με προσφορές, πιθανές συνεργασίες και την ευκαιρία να επανεπενδύσετε στους τομείς της υψηλότερης απόδοσης επένδυσης (ROI) της επιχείρησης. 

Το στάδιο ανάπτυξης σημαίνει επίσης ότι επανεξετάζετε συνεχώς τα συστήματά σας, πώς αντιμετωπίζετε τις αλυσίδες εφοδιασμού και επαναλαμβάνετε την προσέγγισή σας στις λειτουργίες. 

Μερικοί στόχοι στο στάδιο της ανάπτυξης είναι: 

 • Αναζητήστε πρόσθετη χρηματοδότηση από επενδυτές, εάν αυτό είναι μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής σας
 • Πρόσληψη βασικών υπαλλήλων 
 • Συνέχιση της οικοδόμησης σχέσεων προμηθευτών
 • Πειραματισμός με τακτικές μάρκετινγκ B2B

Η ανάπτυξη μπορεί να είναι επώδυνη. Οι αγορές αλλάζουν γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις σας μπορεί να είναι ευάλωτες σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, δαπανηρά λάθη ή έντονο ανταγωνισμό. Ωστόσο, εάν αξιοποιηθεί σωστά, το στάδιο ανάπτυξης οδηγεί τελικά την επιχείρησή σας στο σημείο όπου είναι έτοιμη να επεκταθεί πιο επιθετικά. 

Επέκταση Eshop B2B

Το στάδιο της επέκτασης είναι όπου μπορείτε να περιμένετε ανάπτυξη ραβδιών χόκεϊ. 

Δηλαδή, η ανάπτυξη ανεβαίνει μόνο προς τα πάνω και προς τα δεξιά σύμφωνα με τα διαγράμματα πωλήσεών σας καθώς αυξάνονται οι ταμειακές ροές, προχωράτε πέρα ​​από την ισοτιμία και διαφοροποιείτε τα κανάλια διανομής σας. 

Ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς καθώς και τις ανάγκες της εταιρείας σας, ορισμένοι κοινοί στόχοι επέκτασης μπορεί να είναι:

 • Πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων
 • Ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής υποστήριξης πελατών
 • Δημιουργία μιας πιο εξελιγμένης εμπειρίας μάρκετινγκ σε όλα τα κανάλια
 • Διατήρηση της ανάπτυξης κάθε τρίμηνο

Στο στάδιο της επέκτασης, οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο ανταγωνισμός είναι πιθανότατα έντονος, παλεύετε για να διατηρήσετε το μερίδιο αγοράς και τα έσοδα βασίζονται σε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό. 

Τώρα έχετε πόρους για να επενδύσετε για να λύσετε αυτές τις προκλήσεις και να βελτιώσετε στρατηγικά τις προσφορές σας. 

Λήξη

Στο στάδιο της ωρίμανσης, οι πωλήσεις σας είναι προβλέψιμες, μπορείτε να βασιστείτε σε μελλοντικές προβλέψεις για να διατηρήσετε τις ταμειακές ροές και την ανάπτυξη και μπορείτε να προσλάβετε όπως απαιτείται. 

Σε αυτό το στάδιο, είναι πιθανό:

 • Ψάχνετε να επεκτείνετε την προσφορά των προϊόντων σας
 • Δοκιμές νέων αγορών
 • Επένδυση στη νέα τεχνολογία
 • Δυνητικά εξετάζοντας στρατηγικές εξόδου
 • Επέκταση των καμπανιών μάρκετινγκ για να διατηρήσετε την ανάπτυξη 

Το στάδιο της ωριμότητας είναι όπου προσδιορίζετε με ακρίβεια τα περιθώρια κέρδους σας. 

Είστε εξοικειωμένοι με την αγορά-στόχο σας, γνωρίζετε τι τους αρέσει και ευχαριστείτε συνεχώς τους πελάτες σας με την εξαιρετική υποστήριξη πελατών και ένα πολύτιμο προϊόν. 

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, έχετε την επιλογή να περιστρέψετε, να δοκιμάσετε κάτι νέο, να σχεδιάσετε τη στρατηγική εξόδου σας ή να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις για τον τρόπο που κάνετε τις επιχειρήσεις σας. 

Σε αυτό το στάδιο, έχετε πετύχει ένα τεράστιο ορόσημο. Τα κατάφερες. 

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αναπνέετε ευκολότερα και να βασίζεστε σε αξιόπιστες καθημερινές λειτουργίες, καθιερωμένα επιχειρηματικά συστήματα και ρουτίνες που διασφαλίζουν την κερδοφορία. 

 

Στο επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε Τακτικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου B2B

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε στα Social Media με τα κουμπιά που θα βρείτε παρακάτω.

 

WOOCOMMERCE ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TIKTOK

WOOCOMMERCE ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TIKTOK

Μια νέα επέκταση Woocommerce ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί με σκοπό να επιτρέψει τη διαφήμιση εμπόρων στo ΤικΤοκ

 

SAN FRANCISCO , 25 Μαΐου 2022 /PRNewswire/ 

Η WooCommerce, η κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, ανακοίνωσε σήμερα μια στρατηγική συνεργασία με την TikTok, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες περιεχομένου στον κόσμο με ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

Το TikTok και το WooCommerce συνεργάζονται για να συνδέσουν τα 3,7 εκατομμύρια καταστήματα Woo-powered και την κοινότητα TikTok με μια νέα, επίσημη επέκταση TikTok για WooCommerce  – διαθέσιμη τώρα στο WooCommerce Marketplace. 

Η νέα επέκταση επιτρέπει στους εμπόρους να συγχρονίζουν τον κατάλογό τους με το TikTok και να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω διαφημίσεων στους ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. 

Smart Video Generator

Οι έμποροι μπορούν πλέον να δημιουργούν εγγενείς διαφημίσεις TikTok “in-feed” με δυνατότητα κοινής χρήσης απευθείας από τον πίνακα ελέγχου WooCommerce.  Συμπεριλαμβάνετε μι ενσωματωμέν Smart Video Generator που απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργώντας διαφημίσεις βίντεο χρησιμοποιώντας εικόνες υπαρχόντων προϊόντων. 

Η ενσωμάτωση επιτρέπει επίσης τη χρήση ενός προηγμένου εικονοστοιχείου TikTok στον ιστότοπο ενός εμπόρου για συνεχή παρακολούθηση της απόδοσης της καμπάνιας.

Η ενοποίηση θα προσφέρει πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε όλες τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το TikTok τους επόμενους μήνες.

“Η κοινότητα του TikTok λατρεύει να ανακαλύπτει νέες επιχειρήσεις και προϊόντα και έχουμε δει αμέτρητους εμπόρους να αυξάνουν το κοινό τους αγκαλιάζοντας τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα της πλατφόρμας TikTok.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το WooCommerce για να βοηθήσουμε τους εμπόρους τους να δημιουργήσουν ουσιαστικές παρουσίες και να οδηγήσουν πωλήσεις στο TikTok.” Melissa Yan, Επικεφαλής του Ecosystem Partnerships, TikTok

“Το TikTok είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο διαφημιστικό κανάλι που μπορούν να επωφεληθούν από τους εμπόρους, ήταν η κορυφαία εφαρμογή από λήψεις παγκοσμίως το 1ο τρίμηνο του 2022”, δήλωσε η Aleksandra Bettin , Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο WooCommerce. 

“Μέσω της συνεργασίας μας, παρέχουμε στους εμπόρους άμεση πρόσβαση στα διαφημιστικά εργαλεία TikTok, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης και της εκπαίδευσης για το ξεκίνημα.” 

“Είναι ένα συναρπαστικό εργαλείο που μας επιτρέπει να συνδεόμαστε με μια από τις πιο αφοσιωμένες βάσεις θαυμαστών μας.

Είναι εύκολο στη χρήση και απλό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε την εμβέλειά μας με το TikTok”, δήλωσε ο υπέυθυνος εμπορικού τμήματος του WooCommerce, Button Poetry.

Σχετικά με το WooCommerce 


Το WooCommerce είναι η κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, τροφοδοτώντας το 28% των κορυφαίων εκατομμυρίων διαδικτυακών καταστημάτων (BuiltWith).

Χτισμένο στο WordPress, δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, να πουλήσει οτιδήποτε με πραγματικά απεριόριστη επεκτασιμότητα, ευελιξία και έλεγχο του τρόπου με τον οποίο χτίζουν και εξελίσσουν την επιχείρησή τους.

Ξεκίνησε το 2011 και εξαγοράστηκε από την Automattic το 2015, η WooCommerce είναι μια πλήρως διανεμημένη εταιρεία με υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. www.woocommerce.com

 

Σχετικά με το TikTok


Το TikTok είναι ο κορυφαίος προορισμός για βίντεο σύντομης μορφής για κινητά. Η αποστολή μας είναι να εμπνέουμε τη δημιουργικότητα και να φέρνουμε χαρά.

Η TikTok έχει παγκόσμια γραφεία όπως το Λος Άντζελες , η Νέα Υόρκη , το Λονδίνο , το Παρίσι , το Βερολίνο , το Ντουμπάι , η Βομβάη , η Σιγκαπούρη , η Τζακάρτα , η Σεούλ και το Τόκιο .

 

Ζητήστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για το δικό σας Eshop

 

Βρείτε το διαδικτυακό σας μίγμα μάρκετινγκ: Εργαλεία που χρειάζεστε για να πετύχετε

Βρείτε το διαδικτυακό σας μίγμα μάρκετινγκ: Εργαλεία που χρειάζεστε για να πετύχετε

Η ανάθεση όλου του μάρκετινγκ για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε ένα μόνο κανάλι πολυμέσων είναι παράλογη, ανεξάρτητα από το πόσο καλά λειτουργεί τώρα. Οι πλατφόρμες και τα συμφέροντα των καταναλωτών αλλάζουν πάντα και αν αυτό το κανάλι σταματήσει να λειτουργεί, θα μπορούσε να σας αφήσει σε δύσκολη θέση.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να αναπτύξετε μια στρατηγική μάρκετινγκ που να ενσωματώνει τα μηνύματα, την προσέγγιση και την παρακολούθηση των πελατών σας σε πολλές πλατφόρμες πολυμέσων . Ενώ υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά κανάλια μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης που πρέπει επίσης να ακολουθήσετε, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στα διαδικτυακά.

Ακολουθούν τα τρία βασικά βήματα για αποτελεσματικό διαδικτυακό μάρκετινγκ, με μερικές θεμελιώδεις ιδέες για να ξεκινήσετε με το καθένα.

 

1. Προσέξτε

Η παρακολούθηση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Θα χρειαστεί να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό, να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε διαφορετικές πλατφόρμες και να αποδεικνύετε την αξία των προϊόντων σας στους πελάτες.   

Τα καλά νέα είναι ότι η χρήση πολλαπλών καναλιών αυξάνει τις ευκαιρίες σας για αλληλεπίδραση με πελάτες και προοπτικές. 

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να επισημάνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο:

Διαφημίσεις μηχανών αναζήτησης – επί πληρωμή και δωρεάν

Όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Google, το Bing ή το Yahoo, μπορείτε να πληρώσετε για διαφημίσεις που θα εμφανίζονται με βάση τους όρους που αναζητούν. Αυτές οι διαφημίσεις είναι συνήθως πληρωμή ανά κλικ (ΔΕΗ) , δηλαδή πληρώνετε μόνο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προϋπολογισμούς για να μην κάνετε υπερβολικές δαπάνες. 

Βρείτε το διαδικτυακό σας μίγμα μάρκετινγκ: Εργαλεία που χρειάζεστε για να πετύχετε

Μπορείτε επίσης να καταχωρίσετε τα προϊόντα σας χωρίς χρέωση στις Αγορές Google με μια δωρεάν επέκταση WooCommerce που ονομάζεται Λίστες και διαφημίσεις Google . Αυτή η επέκταση σάς επιτρέπει να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το Google Merchant Center και το Google Ads, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες από τον πίνακα ελέγχου του WooCommerce. 

Διαφημίσεις προβολής και βίντεο

Οι διαφημίσεις σε κανάλια ροής βίντεο όπως το YouTube και το Twitch μπορούν να σας βοηθήσουν να προσέξετε την επωνυμία σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Ads και άλλα δίκτυα για να δημιουργήσετε διαφημίσεις προβολής σε διάφορους ιστότοπους και πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Αυτοί οι τύποι διαφημίσεων τείνουν να έχουν χαμηλότερη απόδοση λόγω της σχετικά απρόσωπης φύσης τους, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναγνωριστεί η επωνυμία σας και να προβληθούν από άτομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ για την επιχείρησή σας.

Διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν ένα σύστημα διαφήμισης επί πληρωμή. Το καθένα έχει τις προκλήσεις και τα οφέλη του. Ορισμένα είναι ευκολότερα στη χρήση για να προσεγγίσουν οργανικά τους πελάτες, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν τόσο χρόνο και χρήμα, ενώ άλλοι το κάνουν πιο δύσκολο. 

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του καθενός είναι ότι μπορείτε να στοχεύσετε και να στοχεύσετε ξανά τους πιο πιθανούς πελάτες και προοπτικές σας . Επικεντρωθείτε στο να αξιοποιήσετε στο έπακρο μερικές πλατφόρμες πριν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε πάρα πολλές. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους στόχευσης ατόμων είναι η χρήση παρόμοιου κοινού . Αυτά τα είδη κοινού χρησιμοποιούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τρέχουσα βάση πελατών, τη λίστα email ή την επισκεψιμότητα ιστότοπου. Δεδομένου ότι αυτά τα άτομα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προϊόν σας, οι διαφημιστικές καμπάνιες που χρησιμοποιούν παρόμοιο κοινό είναι πιθανό να έχουν υψηλότερο ποσοστό μετατροπών από άλλους τύπους διαφημίσεων.

SEO

Εάν δεν θέλετε να πληρώνετε για διαφημίσεις, μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), ώστε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται στα δωρεάν αποτελέσματα αναζήτησης. Χρησιμοποιώντας έξυπνα επιλεγμένες λέξεις -κλειδιά και ποιοτικό περιεχόμενο που στοχεύει στις ανάγκες, τις ερωτήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας, έχετε την ευκαιρία να εμφανιστείτε όταν οι άνθρωποι σας αναζητούν!

Το SEO απαιτεί χρόνο, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Είναι όμως ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος δημιουργίας επισκεψιμότητας χωρίς μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης . 

2. Μετατρέψτε την κίνηση σε πελάτες

Δεν έχει σημασία πόσες επισκέψεις θα έχετε αν δεν μπορείτε να τις μετατρέψετε σε κάτι πολύτιμο για την επιχείρησή σας. Τελικά, όλα τα κανάλια μάρκετινγκ θα πρέπει να κατευθύνονται σε ένα κεντρικό σημείο: τον ιστότοπό σας. Από εκεί και πέρα, όλα έχουν να κάνουν με τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας για τη μετατροπή των περιστασιακών επισκεπτών σε πελάτες που πληρώνουν. Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι αυτό που το κάνει να συμβεί. Αυτό σημαίνει:

 1. Καλές φωτογραφίες προϊόντων
 2. Υπέροχο αντίγραφο πωλήσεων
 3. Μια σαφής παρουσίαση
 4. Μια φιλική προς το χρήστη διαδικασία
 5. Δελεαστικές παροτρύνσεις για δράση

Ο ιστότοπός σας πρέπει να εκπληρώνει αυτό που υπόσχεται ανεξαρτήτως του ποιο κανάλι μέσων έφερε το άτομο εκεί. 

3. Παρακολούθηση

Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, «Η περιουσία βρίσκεται στη συνέχεια». Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, η παρακολούθηση δυνητικών πελατών και πελατών είναι το κλειδί για την επίτευξη της μεγάλης ανάπτυξης που αναζητάτε.

Για επιχειρήσεις που βασίζονται σε άμεση ικανοποίηση και άμεσες ανάγκες, η παρακολούθηση σάς επιτρέπει να πουλάτε στους πελάτες ξανά και ξανά – όχι μόνο μία φορά. Για επιχειρήσεις με μεγαλύτερο κύκλο πωλήσεων, ακολουθείται ο τρόπος με τον οποίο θα τις μετατρέψετε από επισκέπτες που ήραν στην ιστοσελίδα από περιέργεια, σε ενθουσιώδεις αγοραστές.

Ορισμένα κανάλια πολυμέσων περιλαμβάνουν μεθόδους παρακολούθησης, αλλά πολλά όχι. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει τρόπος παρακολούθησης σε μια διαφήμιση προβολής ή μια διαφήμιση βίντεο. Τελικά, πρέπει να κατευθύνετε τους ανθρώπους σε πλατφόρμες όπου μπορείτε να έχετε πιο εξατομικευμένες συνομιλίες και να δημιουργήσετε μια συνεχή σχέση μάρκετινγκ. 

Άμεσο μήνυμα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για πιο εξατομικευμένη επικοινωνία με τις προοπτικές σας, ειδικά μέσω άμεσων μηνυμάτων. Μπορεί να εξανθρωπίσει τις εταιρείες και να δημιουργήσει μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ δυνητικών πελατών και της επιχείρησής σας – και συμμετέχοντας σε αυτό, το άτομο συναινεί να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Email Marketing

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ίσως το καλύτερο φόρουμ για συνεχή παρακολούθηση μάρκετινγκ . Μπορείτε να στείλετε ειδικά και κουπόνια σε ολόκληρη τη λίστα σας και στοχευμένα μηνύματα σε συγκεκριμένα τμήματα ή άτομα. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να αντιμετωπίσετε κρίσιμες ανάγκες όπως εγκαταλελειμμένα καροτσάκια, ακυρωμένες παραγγελίες, ερωτήσεις που υποβάλλονται μέσω των διαδικτυακών σας φορμών και άλλα θέματα εξυπηρέτησης πελατών. Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε αυτές τις απαντήσεις είναι να τις αυτοματοποιήσετε ώστε να λειτουργούν μόνοι τους.

Βρείτε το διαδικτυακό σας μίγμα μάρκετινγκ: Εργαλεία που χρειάζεστε για να πετύχετε

Το MailPoet ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο WooCommerce, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε τέτοιου είδους εργασίες. Μπορείτε να επιτρέψετε στους αγοραστές να επιλέξουν τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς – η καλύτερη στιγμή για να το ζητήσετε, επειδή οι πελάτες δεσμεύονται ήδη για μια αγορά και είναι πιθανό να θέλουν να ακούσουν περισσότερα από την εταιρεία σας.

Μόλις επιλέξουν, μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε προσφορές, προσφορές και πολύτιμο περιεχόμενο.

Παρακολούθηση και επανακαθορισμός στόχων

Η παρακολούθηση σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε πιο αποτελεσματικά τους μελλοντικούς πελάτες καθώς και τους υπάρχοντες. Χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα εργαλεία σε οποιοδήποτε κανάλι πολυμέσων χρησιμοποιείτε για να στοχεύσετε ξανά διαφημίσεις σε συγκεκριμένο κοινό, να πουλήσετε ξανά σε προηγούμενους αγοραστές και να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας.

Ενώ όλες οι πλατφόρμες διαφήμισης χρησιμοποιούν κάποια μορφή ετικέτας παρακολούθησης, έχουν διαφορετικά ονόματα. Στο Google Analytics και το Google Ads, αναφέρονται ως ετικέτες παρακολούθησης . Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter και το TikTok τα ονομάζουν pixel . Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μερικές φορές τις αποκαλούν web beacons και τις χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τα δεδομένα μετατροπής και κλικ.

Σημείωση : Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η ενημέρωση iOS15 της Apple θα φορτώσει εκ των προτέρων αυτούς τους φάρους ιστού ή τα εικονοστοιχεία στα εισερχόμενα email, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι χρησιμοποιούν αυτές τις μετρήσεις.

Η χρήση της παρακολούθησης για να στοχεύσετε ξανά τους πελάτες σας θα σας βοηθήσει να παραδώσετε πιο σχετικά μηνύματα μάρκετινγκ, να τους υπενθυμίσετε τα προϊόντα σας και να βελτιώσετε τις μετατροπές σας. 

Εξυπηρέτηση πελατών

Τέλος, το πιο προσωπικό από όλο το μάρκετινγκ συμβαίνει όταν επικοινωνείτε απευθείας με τους πελάτες σας μέσω email ή ζωντανής συνομιλίας. 

Άμεση επικοινωνία η μεγάλη αυτή στιγμή:

 • Προσφέρετε μια άψογη εξυπηρέτηση. 
 • Να είστε φιλικοί. 
 • Να είστε χρήσιμοι. 
 • Λύστε προβλήματα. 
 • Απαντήστε σε ερωτήσεις. 
 • Να είστε προληπτικοί. 
 • Βρείτε χρόνο. 
 • Δώστε προτεραιότητα στον πελάτη. 

Η κορυφαία υπηρεσία θα βελτιώσει σημαντικά όλες τις άλλες προσπάθειές σας για παρακολούθηση. 

Συνέχισε να πειραματίζεσαι 

Το επιτυχημένο μάρκετινγκ αφορά μόνο τον πειραματισμό , τη μέτρηση και τη βελτίωση . Θυμηθείτε, δεν αφορά μόνο την επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας. Πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες των προϊόντων σας για μετατροπές και να εφαρμόσετε εργαλεία που μπορούν να ακολουθήσουν τους επισκέπτες για να τους μετατρέψουν σε πελάτες. 

Τα περισσότερα καταστήματα πρέπει να χρησιμοποιούν μια ποικιλία πλατφορμών για να καλύψουν τις ανάγκες από την πρώτη εντύπωση σε έναν δυνητικό πελάτη έως τη συνέχεια μετά από μια ολοκληρωμένη πώληση. Μην βασίζεστε πολύ σε καμία πηγή και είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε νέα πράγματα!

Ζητήστε περισσότερες συμβουλές

 

WRITTEN BY DAN MAGILL

 

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Είναι προσοδοφόρο για τα ηλεκτρονικά καταστήματα να δώσουν προτεραιότητα στο μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων. Υπάρχουν δεκάδες πλατφόρμες και η κάθε μία απευθύνεται σε ένα μοναδικό κοινό με διαφορετικά ενδιαφέροντα, χαρακτηριστικά και τοποθεσίες.

Το να διαφημίζεις την επιχείρηση σου μόνο σε ένα πολύ μικρό μέσο, σε εμποδίζει να είσαι επιτυχημένος. Σε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πρέπει λοιπόν να εστιάσετε και πώς συνδυάζετε τις προσπάθειές σας για επιτυχία;

Σύγκριση δημοφιλών πλατφορμών Social Media

Facebook

Ποιοι χρησιμοποιούν το Facebook;

Δεδομένου ότι το Facebook είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

 

Τι μπορείς να κάνεις στο Facebook;

Μια ισχυρή πλατφόρμα διαφήμισης σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε προηγούμενους επισκέπτες του ιστότοπου, να στοχεύετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων και σχέσεων, να συλλέγετε δυνητικούς πελάτες, να προωθείτε περιεχόμενο όπως βίντεο, εικόνες ή μαρτυρίες, να στέλνετε άμεσα μηνύματα και άλλα. Τα καταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν μια ειδική επαγγελματική σελίδα για να μοιράζονται πληροφορίες, να συλλέγουν κριτικές, να κερδίζουν οπαδούς και να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές.

Στατιστικά του Facebook για το 2023 μπορείτε να διαβάστε απο το έγκυρο blog του  Threecolts.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Facebook όπου οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τα προϊόντα στην πλατφόρμα και να τα αγοράζουν στη συνέχεια στον ιστότοπό σας WooCommerce. Αυτή η επέκταση συγχρονίζει όλα τα δεδομένα του καταστήματός σας, ώστε να μην χρειάζεται να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε προϊόν.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Σχεδόν κάθε Brand μπορεί να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει το διαφορετικό κοινό και τα εργαλεία του Facebook. Εάν μπορείτε να εστιάσετε μόνο σε μία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, αυτό είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή σας.

Instagram

Ποιοι χρησιμοποιούν το Instagram;

Με το Instagram, μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • 37% των Αμερικανών και ακόμη και 75% των ηλικιών 18-24 ετών .
 • Περισσότερες γυναίκες παρά άντρες.
 • Οπαδοί σχεδόν όλων: μόδα, αυτοκίνητα, φαγητό, φύση, σπορ, ταξίδια, ευεξία και πολλά άλλα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Το Instagram επικεντρώνεται στις εικόνες. Ενώ μπορείτε να προσθέσετε κείμενο και να αλληλεπιδράσετε με οπαδούς, καθώς οι περισσότεροι χρήστες μετακινούνται γρήγορα στη ροή τους και σταματούν για να θαυμάσουν τις φωτογραφίες που τους αρέσουν.

Είναι ιδιοκτησία του Facebook, έτσι μπορείτε να επαναφέρετε τη διαφημιστική πλατφόρμα του Facebook για να προσεγγίσετε τους χρήστες του Instagram ακόμη και αν δεν έχετε προφίλ για το κατάστημά σας. Μπορείτε επίσης να διαφημιστείτε απευθείας στην πλατφόρμα του Instagram , αν και η στόχευση είναι πιο περιορισμένη από ότι με το Facebook.

Οι επιρροές του Instagram έχουν γίνει απίστευτα σημαντικές για τις επιχειρήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν διασημότητες εκτός κοινωνικών μέσων, αλλά πολλοί από αυτούς είναι διάσημοι μόνο για τη δουλειά που έχουν κάνει στο Instagram. Δημιουργώντας μοναδικό, σχετικό περιεχόμενο, έχουν συγκεντρώσει αξιοπιστία και προσοχή από μια ομάδα ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η συνεργασία με τον κατάλληλο παράγοντα επιρροής για την προώθηση των προϊόντων σας παρέχει άμεση αναγνώριση για την επωνυμία σας και σας βοηθά να προσεγγίσετε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό με το οποίο μια διαφημιστική πλατφόρμα συχνά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες
Φωτογραφία © https://www.stroopwafels.com/

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Για εξαιρετικά αναγνωρίσιμες μάρκες όπως καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μπουτίκ ρούχων και καταστήματα κοσμημάτων, το Instagram είναι ο τέλειος τρόπος για να βρείτε περισσότερα άτομα που θαυμάζουν την αισθητική σας. Αλλά οι εταιρείες σχεδόν σε κάθε κλάδο μπορούν να βρουν έναν τρόπο να εκφράσουν οπτικά το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα τους.

Twitter

Ποιοι χρησιμοποιούν το Twitter;

Με το Twitter, μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • Ένα κοινό περίπου 145 εκατομμυρίων χρηστών , με διαφημίσεις επί πληρωμή.
 • Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι από την Αμερική, 36,77 εκατομμύρια από την Ιαπωνία και 14,1 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που είναι νεότεροι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και την κοινότητα και κερδίζουν εισοδήματα υψηλότερα από το μέσο όρο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα βασισμένα σε κείμενο με όριο 280 χαρακτήρες. Τα hashtag (ένα σύστημα για την οργάνωση τύπων περιεχομένου) είναι πολύ σημαντικά στο Twitter, καθώς πολλοί άνθρωποι τα αναζητούν για να βρουν σχετικά tweets. 

Τα τελευταία χρόνια, οι εικόνες και τα βίντεο έχουν γίνει πιο κοινά. Τα tweets με πολυμέσα και αυτά με hashtag έχουν σταθερά καλύτερη αφοσίωση .

Σε αντίθεση με το Facebook, όπου μπορεί να θέλετε να περιορίσετε τη συχνότητα των αναρτήσεών σας, το Twitter προσφέρεται για πολλές ενημερώσεις κάθε μέρα – ακόμη και κάθε ώρα, αρκεί αυτό που λέτε να προσθέτει αξία στην κοινότητα.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Αν ελπίζετε να προσεγγίσετε καλά μορφωμένους νέους που είναι πρόθυμοι να μάθουν και να αναλάβουν έναν προληπτικό ρόλο στην κοινωνία, το Twitter μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Είναι επίσης χρήσιμο για γρήγορες απαντήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

YouTube

Ποιος το χρησιμοποιεί;

Το YouTube έχει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • Το 73% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες-είναι η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για ενήλικες στη χώρα.
 • 81% των παιδιών 15-25 ετών στις ΗΠΑ
 • Ένα παγκόσμιο κοινό – μόνο το ένα τρίτο των βίντεο είναι στα αγγλικά και μόνο το 15% της πλατφόρμας αποτελείται από μέλη των ΗΠΑ.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε το δικό σας περιεχόμενο βίντεο, να χορηγείτε βίντεο δημοφιλών δημιουργών και να διαφημίζεστε με διαφημίσεις banner ή βίντεο.

Μπορείτε επίσης να στοχεύσετε διαφημίσεις προς άτομα με βάση ενδιαφέροντα, δημογραφικά στοιχεία ή προθέσεις αγοράς.

Οι διαφημίσεις YouTube χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με το Google Adwords , τις διαφημίσεις επαναληπτικού μάρκετινγκ και τις Αγορές Google .

Η στόχευση είναι λιγότερο ακριβής από ό, τι με το AdWords – ενώ μπορείτε να προβλέψετε τα ενδιαφέροντα των χρηστών και τις προθέσεις αγορών, δεν είναι το ίδιο με το να εμφανίζεστε όταν κάποιος αναζητά “κολάρα σχεδιαστών ψύλλων για σκύλους”.

Η αναζήτηση είναι ζωτικής σημασίας στο YouTube, κάτι που λειτουργεί προς όφελός σας. Κάποιος που είναι ένας ιδανικός αγοραστής για τον εξοπλισμό τοιχοποιίας που πουλάτε μπορεί να αναζητήσει «πώς να φτιάξετε έναν πυροσβεστήρα».

Δημιουργώντας ένα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα με τα εργαλεία σας, μπορείτε να κερδίσετε πελάτες και να τους βοηθήσετε να πετύχουν τους στόχους τους.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Όπως το Facebook, σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το YouTube. Αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους των οποίων τα προϊόντα πρέπει να επιδειχθούν ή μπορούν να παρουσιαστούν “DIY στυλ”.

Τα βίντεο μπορούν να λειτουργήσουν για διάφορες εταιρείες. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι τα καλλυντικά απαιτούν πολλές εξηγήσεις, αλλά τα μαθήματα μακιγιάζ είναι πολύ δημοφιλή .

Εάν πουλάτε διαδικτυακά μαθήματα, η δημιουργία προεπισκοπήσεων με κομμάτια περιεχομένου υψηλής αξίας μπορεί να πείσει τους παρατηρητές να αγοράσουν το πλήρες μάθημα.

Pinterest

Ποιος είναι στο Pinterest;

Με το Pinterest, μπορείτε να φτάσετε:

Γιατί είναι τόσο μεγάλη υπόθεση; Είναι αυτό το ίδιο δημογραφικό στοιχείο που λαμβάνει την πλειοψηφία των αποφάσεων αγοράς σε νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, αν και το μέγεθος του κοινού δεν πρέπει να αγνοηθεί, η αγοραστική δύναμη το καθιστά μια μεγάλη ευκαιρία.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Όπως το Instagram, η κύρια εστίαση του Pinterest είναι η εικόνα, αλλά διαθέτει επίσης μια ισχυρή λειτουργία αναζήτησης, καθιστώντας την εξαιρετική πηγή για άτομα που σχεδιάζουν οτιδήποτε από το μενού δείπνου αυτής της εβδομάδας έως τις αναβαθμίσεις στο σπίτι, τους γάμους ή τις διακοπές.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Pinterest περισσότερο μια μηχανή αναζήτησης παρά μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Εάν κάποιος ψάξει, “υγιεινές συνταγές για δείπνο ιταλικού κοτόπουλου”, θα εμφανιστούν δεκάδες εικόνες.

Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν γρήγορα αυτό που τους αρέσει στους “πίνακες” και να επιστρέψουν αργότερα για να φτιάξουν το μενού τους.

Εάν η επιχείρησή σας πωλεί συστατικά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη καρφίτσα για μια συνταγή που χρησιμοποιεί αυτό που πουλάτε. Κάποιος μπορεί να επιλέξει αυτή τη συνταγή, να δει το προϊόν σας και να το συμπεριλάβει στη λίστα με τα παντοπωλεία του.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες
Φωτογραφία © https://bambooclothing.co.uk/

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Με τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν πληροφορίες και να αλληλεπιδράσουν με τους φίλους τους.

Για τους εμπόρους, πρέπει να διακόψετε αυτήν την εμπειρία με το μήνυμά σας και να ελπίζετε ότι οι χρήστες θα αντιδράσουν θετικά.

Αλλά το Pinterest μπορεί να είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για τις επιχειρήσεις επειδή οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ενεργά για τον προγραμματισμό αγορών :

 • Το 85% των γυναικών σχεδιάζει στιγμές ζωής στο Pinterest.
 • Το 58% των ανθρώπων λέει ότι βοηθά στις αποφάσεις αγορών.
 • Το 70% το χρησιμοποιεί για να βρει ρολόγια και αξεσουάρ.
 • Το 50% το χρησιμοποιεί για να βρει ιδέες για φαγητό και ποτό.

Εάν τα προϊόντα σας είναι πολύ οπτικά ή σχετίζονται με γεγονότα ζωής που απαιτούν προγραμματισμό – διακοπές, ανακαινίσεις σπιτιών, γάμους, ρούχα – μπορείτε να ευδοκιμήσετε στο Pinterest.

Pro συμβουλή: Οι πίνακες ομάδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χρόνο σας στο Pinterest. Ένας ομαδικός πίνακας βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα – ιδέες για στολές, υγιεινές συνταγές, εκπαιδευτικούς πόρους – και όλα τα μέλη συνεισφέρουν καρφίτσες.

Επειδή το περιεχόμενο που δημοσιεύετε σε έναν πίνακα ομάδας φτάνει στους οπαδούς σας ΚΑΙ στους οπαδούς των άλλων μελών, αποκτά πολύ μεγαλύτερη οργανική προσέγγιση.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε πίνακες απευθείας στο Pinterest ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως οι Tailwind Tribes για να βρείτε επιχειρήσεις που σκέφτονται.

LinkedIn

Το LinkedIn έχει σχεδόν 700 εκατομμύρια χρήστες και μπορείτε να προσεγγίσετε:

Το LinkedIn είναι σίγουρα μια πλατφόρμα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να προχωρήσουν την καριέρα τους και εταιρείες που αναζητούν ταλέντα.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εταιρική σελίδα για να δημοσιεύσετε ενημερώσεις, εικόνες και άλλο περιεχόμενο. Τα μέλη της ομάδας σας μπορούν επίσης να αποδώσουν την απασχόλησή τους στη σελίδα σας.

Οι διαφημιστικές δυνατότητες του LinkedIn είναι τέλειες για την πρόσληψη νέου προσωπικού ή τη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων και, όπως πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, μπορείτε να στοχεύσετε προηγούμενους επισκέπτες του ιστότοπου ή να ανεβάσετε λίστες πελατών.

Το καλύτερο μέρος είναι η ικανότητά σας να στοχεύετε άτομα με απασχόληση σε συγκεκριμένους κλάδους, με ορισμένους τίτλους εργασίας ή που ανήκουν σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Έτσι, εάν θέλετε να προσεγγίσετε όλους τους αντιπροσώπους πωλήσεων που λειτουργούν σε επιχειρήσεις του κλάδου σας, μπορείτε να το κάνετε αρκετά αποτελεσματικά.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Αν ψάχνετε για νέα μέλη της ομάδας, πουλήστε σε άλλες επιχειρήσεις ή προσφέρετε προϊόντα που οι επαγγελματίες μπορεί να θεωρήσουν χρήσιμα-ρούχα, gadget, γεύματα που εξοικονομούν χρόνο, έπιπλα γραφείου κ.λπ. το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε δράση

Για να σας δώσουμε κάποια έμπνευση για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα κοινωνικά μέσα για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, δημιουργήσαμε δύο φανταστικές εταιρείες και σκιαγραφήσαμε πώς μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορες πλατφόρμες.

Συνδυασμός υπηρεσιών και λιανικής: WooGroom

Σας παρουσιάζουμε το WooGroom! Η φανταστική εταιρεία περιποίησης σκύλων μας έχει μια φυσική τοποθεσία όπου παρέχουν υπηρεσίες και πωλούν προϊόντα στο κατάστημα. Έχουν επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί εργαλεία περιποίησης.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Facebook: 

Το Facebook είναι η βάση του WooGroom για όλα τα κοινωνικά πράγματα. Εκεί, δημοσιεύουν κριτικές, εμφανίζουν τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους και μοιράζονται ακαταμάχητες φωτογραφίες σκύλων και χρήσιμες αναρτήσεις ιστολογίου.

Έχουν επίσης συνδέσει το κατάστημα WooCommerce για να πουλήσουν πιο εύκολα στο Facebook και το Instagram.

Το WooGroom γνωρίζει ότι το περιεχόμενο είναι βασικό, κάτι που αποτελεί μεγάλο μέρος του γιατί χρησιμοποιούν WordPress και WooCommerce μαζί.

Κάθε εβδομάδα, δημοσιεύουν μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με την περιποίηση σκύλων και χρησιμοποιούν το pixel επαναληπτικού μάρκετινγκ του Facebook για να μοιραστούν αυτές τις αναρτήσεις – μαζί με νέες προσφορές – με άτομα που επισκέφτηκαν τον ιστότοπό τους στο παρελθόν.

Δείχνοντας τακτικά αξιοπρεπώς περιποιημένα σκυλιά μαζί με υπέροχες κριτικές, θα αποδείξουν την αξία τους σε πιθανούς αγοραστές. Δεν διαφημίζουν συνεχώς ειδικές προσφορές, αλλά όταν το κάνουν, πολλοί από τους followers τους γίνονται νέοι, ευχαριστημένοι πελάτες!

Pinterest: 

Το WooGroom δημιουργεί νέες καρφίτσες κάθε μέρα, προβάλλοντας φωτογραφίες πριν και μετά, νέα προϊόντα και συμβουλές για την περιποίηση στο σπίτι.

Δημοσιεύουν εικόνες με διαφορετικά είδη σκύλων, χρωμάτων και στυλ για να συνδεθούν με όλους στο κοινό τους.

Και δεδομένου ότι γνωρίζουν πόσο ισχυρή είναι η μηχανή αναζήτησης του Pinterest, προσθέτουν σχετικά hashtags ώστε να εμφανίζονται σε πιθανούς πελάτες.

Συμμετέχουν επίσης σε μια ομάδα του Pinterest για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και φτάνουν σε μια εντελώς νέα ομάδα ιδιοκτητών σκύλων.

Το WooGroom κερδίζει οπαδούς που εκτιμούν να βλέπουν χαριτωμένα ζώα στη ροή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες σκύλων και πολλοί αγοράζουν σαμπουάν και άλλα είδη από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Ινσταγκραμ: 

Οι άνθρωποι λατρεύουν να ακολουθούν ζώα στο Instagram – ο Jiffpom έχει σχεδόν 11 εκατομμύρια θαυμαστές. Ο κομμωτής μας δημοσιεύει φωτογραφίες από όμορφα σκυλιά και, με λίγη διαφήμιση και προσπάθεια, συνδέεται με τους ντόπιους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θέλουν το σκύλο τους να φαίνεται εξίσου χαριτωμένο.

Η WooGroom συνεργάζεται επίσης με μια επιρροή που μοιράζεται φωτογραφίες των σκύλων της μετά την περιποίηση και δημοσιεύει βίντεο χρησιμοποιώντας τα προϊόντα τους.

YouTube: 

Το WooGroom δημιουργεί βίντεο με οδηγίες που παρέχουν αξία στους χρήστες που θέλουν να περιποιηθούν οι ίδιοι τα σκυλιά τους, αλλά αυτό οδηγεί επίσης σε νέες επιχειρήσεις, αφού οι θεατές εντυπωσιάζονται με τη δουλειά του WooGroom.

Αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για «επίδειξη» και συχνά λαμβάνεται πολύ καλύτερα από μια διαλυτική διαφήμιση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των βίντεο, το WooGroom βρίσκει έναν τρόπο να παρουσιάσει φυσικά ορισμένα από τα προϊόντα λιανικής πώλησης και να συμπεριλάβει συνδέσμους για αγορά.

Δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλες πωλήσεις, αλλά αναφέρουν πιο χρήσιμο περιεχόμενο στον ιστότοπό τους. Αφού οι θεατές του YouTube διαβάσουν αυτό το περιεχόμενο, το WooGroom μπορεί να τους προσεγγίσει ξανά με διαφημίσεις επαναληπτικού μάρκετινγκ και να μετατρέψει πολλά από αυτά σε πελάτες.

Επιχείρηση που βασίζεται σε υπηρεσίες: WooFirm

Όταν σκέφτεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομικοί, λογιστές και οικονομικοί σύμβουλοι μπορεί να μην σας έρχονται αμέσως στο μυαλό. Αλλά αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν αξία στο ιδανικό κοινό τους, μπορούν επίσης να πετύχουν.

Δείτε πώς θα χρησιμοποιούσε το φανταστικό λογιστικό γραφείο μας, το WooFirm, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Κελάδημα:

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στο Twitter συχνά ασχολούνται με τρέχοντα ζητήματα, το WooFirm συμμετέχει στη συζήτηση σχετικά με πρόσφατα οικονομικά γεγονότα με χρήσιμες συμβουλές και γνώσεις.

Τα hashtag είναι πιθανότατα πιο σημαντικά στο Twitter από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, οπότε το WooFirm τα χρησιμοποιεί για να βρει συνομιλίες σχετικά με σχετικά θέματα.

Κάποιος μπορεί να κάνει tweet: «Κολλήσαμε σε αυτό το ζήτημα QuickBooks. Γιατί οι φόροι επί των πωλήσεών μου δεν υπολογίζονται σωστά ;! Υπάρχουν #λογαριασμοί εδώ; #βοήθεια.”

Απαντώντας γρήγορα, το WooFirm αποκτά έναν νέο ακόλουθο και έναν μελλοντικό πελάτη.

LinkedIn :

Το WooFirm δημιουργεί αναρτήσεις ιστολογίου υψηλής ποιότητας με γνώμονα την ηγεσία στον ιστότοπό τους στο WordPress και τις διανέμει στο LinkedIn για να αποκτήσει αξιοπιστία με πιθανούς πελάτες.

Χρησιμοποιούν τη διαφημιστική πλατφόρμα του LinkedIn για να προσεγγίσουν συγκεκριμένους τύπους επιχειρήσεων και άτομα με σχετικούς τίτλους εργασίας.

Όταν η WooFirm ανοίγει θέσεις εργασίας, τις δημοσιεύει στο LinkedIn και διαφημίζει σε όλους με λογιστική εκπαίδευση στην περιοχή τους.

Η ομάδα πωλήσεων της WooFirm χρησιμοποιεί το LinkedIn για να συνδεθεί με παλιούς συναδέλφους και να δημιουργήσει σχέσεις που μετατρέπονται σε νέα επιχείρηση.

Facebook:

Οι πελάτες της WooFirm βρίσκονται στο Facebook, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φιλοξενήσετε γενικές επιχειρηματικές πληροφορίες και να μοιραστείτε ενημερώσεις, αναρτήσεις ιστολογίου και προσφορές.

Χρησιμοποιούν επίσης το Facebook για επαναληπτικό μάρκετ σε υποψήφιους πελάτες με μη παρεμβατικό, πολύτιμο περιεχόμενο και συμβουλές.

YouTube: 

Το WooFirm γνωρίζει ότι οι θεατές του YouTube συχνά αναζητούν λύσεις σε προβλήματα που μπορούν να λύσουν.

Απαντώντας σε συνηθισμένες λογιστικές ερωτήσεις, επιδεικνύοντας ένα κόλπο στο Excel ή παρουσιάζοντας έναν γρηγορότερο τρόπο ολοκλήρωσης μιας εργασίας στο QuickBooks, προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μη παρεμβατικό τρόπο και μετατρέπουν πολλά από αυτά σε πελάτες.

Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19.

Γνωρίζοντας αυτό, το WooFirm γυρίζει ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για βοήθεια στην τοπική του περιοχή και το δημοσιεύει στο YouTube. Προσθέτει αξία στην κοινότητα, είναι πολύ σχετική και εμπνέει ορισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να απευθυνθούν στο WooFirm για επαγγελματική βοήθεια.

Παίρνουν επίσης συνέντευξη από έναν πελάτη μία φορά το μήνα και το μετατρέπουν σε βίντεο τριών λεπτών που αφηγείται μια γρήγορη ιστορία και επαινεί τις υπηρεσίες τους.

Εκτός από το YouTube, η WooFirm δημοσιεύει αυτό το βίντεο στο Facebook, το LinkedIn και τον δικό τους ιστότοπο χρησιμοποιώντας τη φιλοξενία βίντεο του Jetpack για το WordPress .

Απλά ξεκινήστε

Σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να είναι επιτυχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. το κόλπο είναι να επιλέξετε τις σωστές πλατφόρμες και να εστιάσετε την προσπάθειά σας.

Χρησιμοποιήστε το καθένα για τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αντί να δημοσιεύετε το ίδιο περιεχόμενο παντού.

Συνδυάζοντας μια σειρά από σημεία επαφής, μπορείτε να επεκτείνετε το κοινό σας, να επιδείξετε τεχνογνωσία, να δημιουργήσετε ενθουσιασμό, να συλλάβετε νέους αγοραστές και να αναπτύξετε την αφοσίωση των πελατών.

WRITTEN BY LUKE MARR