Ο κορονοϊός ανάγκασε πολλούς από εμάς να εργαζόμαστε από το σπίτι. Τα σχολεία ετοιμάζονται  να αρχίσουν μαθήματα  μέσω τηλεδιάσκεψης. Ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που χρησιμοποιούνται, πως λειτουργούν, τι κοστίζουν.

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για εργασία από το σπίτι

Τηλεδιάσκεψη

Οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης παρέχουν τη δυνατότητα της σύγχρονης  Real Time επικοινωνίας μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε δύο ή περισσότερους απομακρυσμένους μεταξύ τους χώρους.

Η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνει την ανταλλαγή βίντεο, ήχου και δεδομένων, παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους αλληλεπίδρασης και προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για διασκέψεις με βίντεο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για να συνδεθείτε. Πάμε να τις δούμε.

 

Google Hangouts

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για εργασία από το σπίτι

Αν έχετε ένα λογαριασμό Google τότε έχετε πρόσβαση στο Google Hangouts. Για τους δωρεάν πελάτες Gmail και G Suite Basic, το Google Hangouts επιτρέπει τη συνομιλία έως και 10 ατόμων σε μια κλήση βίντεο. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης ταυτόχρονη φωνητική συνομιλία και επιτρέπει στους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός κοινόχρηστου συνδέσμου.

Σε απόκριση της κρίσης που δημιούργησε ο κορονοϊός , η Google έχει χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς για όλους τους πελάτες της G Suite και της G Suite for Education, ανεξάρτητα από το επίπεδο. Οι πελάτες μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις με έως 250 συμμετέχοντες μέχρι την 1η Ιουλίου 2020.

Άλλες λειτουργίες, σε επίπεδο Επιχειρήσεων, που είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες της G Suite περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ροής βίντεο έως και 100.000 θεατών σε έναν τομέα και με την δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης συναντήσεων απευθείας στο Google Drive.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού ή μέσω των εφαρμογών Google Hangouts για iPhone και Android .

 

Zoom Meetings

Υποστηρίζει: Μέχρι 100 συμμετέχοντες για 40 λεπτά.

 

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για εργασία από το σπίτι

Το Zoom είναι μια πλήρης σουίτα από τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που απευθύνεται σε χρήστες σε επίπεδο επιχειρήσεων. Οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό μπορούν να φιλοξενήσουν συνέδρια βίντεο για έως και 100 συμμετέχοντες, αλλά οι διασκέψεις 3 ή περισσότερων μελών περιορίζονται σε 40 λεπτά.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα πληρωμής, για να καταργήσετε αυτούς τους περιορισμούς ή απλά να κρατήσετε τα συνέδριά σας στα 40 λεπτά. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των συναντήσεων που μπορείτε να φιλοξενήσετε, και έτσι μόλις λήξουν τα 40 λεπτά μπορείτε να φιλοξενήσετε μια νέα κλήση με τα ίδια πρόσωπα.

Το zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν μέσω του ιστού, των αποκλειστικών εφαρμογών, των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης και των κινητών συσκευών, χρησιμοποιώντας εφαρμογές iPhone και Android . Οι δωρεάν χρήστες μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο ή ήχο,  τοπικά στην συσκευή τους και να μοιράζονται οθόνες με άλλους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

 

CISCO Webex Meetings

Υποστηρίζει: Μέχρι 100 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για εργασία από το σπίτι

Το CISCO είναι ένα όνομα που συνηθίζεται να σχετίζεται με ακριβά hardware διαδικτυακά προϊόντα. Το Webex είναι η δωρεάν λύση για μία εταιρική διαδικτυακή διάσκεψη.

Διοργανώστε έως και 100 συμμετέχοντες σε μία μόνο κλήση, για όσο διάστημα θέλετε. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των κλήσεων που μπορείτε να συνδέσετε και επιπλέον έχετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud με τον δωρεάν λογαριασμό σας. Τα συνέδρια περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως κοινή χρήση οθόνης, εγγραφή βίντεο και κοινή χρήση αρχείων.

Το Webex επιτρέπει στους χρήστες σε μέχρι 52 χώρες, να χρησιμοποιούν ένα απλό τηλέφωνο για να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διάσκεψη. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερές τους, έχουν την επιλογή της ιστοσελίδας, των ειδικών εφαρμογών για επιτραπέζιους υπολογιστές ή των κινητών εφαρμογών για το iPhone και το Android (με τις δικές τους δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης).

 

Skype

Υποστηρίζει: Μέχρι 50 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για εργασία από το σπίτι

Skype είναι η δημοφιλέστερη ίσως εφαρμογή VoIP που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη μικρών ομάδων έως 50 ατόμων μαζί με τον διαχειριστή της τηλεδιάσκεψης, χωρίς χρέωση. Το Skype παρέχει εκτεταμένη δυνατότητα κλήσεων βίντεο  από τον Απρίλιο του 2019, βελτιώνοντας το προηγούμενο όριο των 25.

Το μειονέκτημα του Skype, είναι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν και να κάνουν λήψη της εφαρμογής Skype αναλόγως της συσκευής στην οποία θέλουν να το εγκαταστήσουν, είτε για desktop είτε για κινητό.

Αν θέλετε να εγκαταστήσουμε για εσάς εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας

Επικοινωνία