Κατασκευή ιστοσελίδας. Βάλαμε στην αναζήτηση του Google την φράση “κατασκευή ιστοσελίδας”, εμφανίστηκαν μπροστά μας διάφορες Εταιρείες που υπόσχονται τα πάντα. Κάποιες και δωρεάν! Δεν υπάρχει δωρεάν και αν ναι δεν πρόκειται για την δική σου ιστοσελίδα με το δικό σου όνομα, αλλά για ένα stantar template κάτω από το Domain Name της Εταιρείας που το υπόσχεται.

Ήδη διάβασες κάποιους όρους που ίσως δεν γνωρίζεις. Συγνώμη δεν έχω σκοπό να σε κουράσω με τεχνικούς όρους αλλά να σου δώσω έναν οδηγό με τον οποίο όταν ξανα ακούσεις αυτούς τους όρους θα καταλαβαίνεις τι σημαίνουν.

Πάμε λοιπόν! Για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι τα παρακάτω:

  1. Domain Name
  2. Hosting
  3. Webdesign
  4. *SEO 

 

Domain Name για την κατασκευή ιστοσελίδας.

Το Domain Name είναι με απλά Ελληνικά το όνομα της ιστοσελίδας σου. Μπορείς να μπεις για παράδειγμα στο Papaki και να ψάξεις για όνομα το οποίο είναι διαθέσιμο (δεν το έχει κατοχυρώσει άλλος) και στην συνέχεια να το κατοχυρώσεις  (.gr) για 2 χρόνια. Η επιλογή του ονόματος έχει μεγάλη σημασία για την μετέπειτα πορεία της ιστοσελίδας σου στην κατάταξη της Google. Σε όλα μου τα κείμενα αναφέρω την Google γιατί θεωρώ ότι είναι μακράν η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλες μηχανές αναζήτησης.

Έχω γράψει ένα ολόκληρο άρθρο για τον ρόλο του Domain στην κατασκευή της ιστοσελίδας θα το βρεις εδώ: Ο ρόλος του Domain Name  ατην κατασκευή ιστοσελίδας

Πατώντας πάνω σε ένα Domain π.χ www.websitepro.gr o Browser (Chrome – Mozilla – IE – Safari) μας μεταφέρει στην διεύθυνση (Hosting) στην οποία βρίσκονται τα αρχεία που έφτιαξε για εμάς ένας κατασκευαστής ιστοσελίδων (Webdesigner).

Άρα κατοχυρώνω ένα Domain νοικιάζω ένα Hosting και ένας Webdesigner φτιάχνει την ιστοσελίδα (σύνολο από αρχεία) τα οποία και “ανεβάζει” ή “μεταφορτώνει” στο Hosting.

Επιλέξτε έναν μεγάλο και δημοφιλή κατοχυρωτή στην Ελλάδα. Μην τσιμπήσετε με κατα 5-7 € φθηνότερο χωρίς καμία παροχή υποστήριξης.

Κόστος Domain Name (.gr) 2 έτη = 20 + Φ.Π.Α

 

Hosting φιλοξενία της ιστοσελίδας σε έναν Server.

Άν μιλάμε για ιστοσελίδα με κατάληξη .gr ή οποία απευθύνετε στην Ελλάδα το πρώτο που θα προσέξετε είναι να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για Εταιρεία η οποία προσφέρει 24 ώρες υποστήριξη 7 ημέρες την εβδομάδα.

Εγώ προσωπικά έχω επιλέξει την Tophost γιατί αν εμφανιστούν προβλήματα λύνονται αμέσως με ένα τηλέφωνο. Δεν θα επεκταθώ σε άλλες λεπτομέρειες γιατί στο σημείο αυτό απλά θέλω να ξέρετε τι είναι η φιλοξενία (Hosting).

Κόστος από 40 – 70 €  (αναλόγος χώρο στον δίσκο και επιπλέον παροχές ) / έτος + Φ.Π.Α

Επιλογή τύπου ιστοσελίδας

Εδώ πρέπει να επιλέξετε τον τύπο της ιστοσελίδας που καλύπτει τις ανάγκες σας. Οι ανάγκες μπορεί να ποικίλουν από μια απλή επαγγελματική παρουσίαση χωρίς συχνή μετατροπή η προσθήκη περιεχομένων (Στατική ιστοσελίδα), ή μια ιστοσελίδα με δυναμική διαχείριση περιεχομένων από τον εσάς όποτε το θελήσετε (Δυναμική ιστοσελίδα), και το ηλεκτρονικό κατάστημα στην περίπτωση που θέλετε ηλεκτρονικές συναλλαγές μεσα από την ιστοσελίδα (eshop).

  • Στατική ιστοσελίδα από 100 – 200 €
  • Δυναμική ιστοσελίδα από 200 – 400 €
  • Eshop από 300 – 600 €

 

Κατασκευή ιστοσελίδας – Web desing

Στην περίπτωση της στατικής ιστοσελίδας διαλέξτε έναν κατασκευαστή ο οποίος γνωρίζει καλά όλες τις τεχνοτροπίες και γλώσσες προγραμματισμού στο internet. ΠΡΟΣΟΧΗ στον πιτσιρικά της γειτονιάς ή στον συγγενή που μόλις τελείωσε μια σχολή. Κατά 99% θα χρειαστεί να την ξαναφτιάξτε αν δεν την εγκαταλείψετε.Μην μπείτε στην διαδικασία του πολύ φθηνού συνήθως το πληρώνετε 2 φορές.

Για δυναμικές ιστοσελίδες καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια δημοφιλή και έμπιστη πλατφόρμα δυναμικής διαχείρισης περιεχομένου όπως joomla, WordPress, Drupal υπάρχου πολλές άλλες άνευ σημασίας, εμένα θα μου επιτρέψετε να προτείνω WordPress.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 70% των ιστοσελίδων που έρχονται πρώτες στις κατατάξεις αναζήτησης του Google είναι WordPress.

Για την περίπτωση του Eshop έχοντας χρησιμοποιήσει OsCommerce, Joomla + Virtumart  θα πρότεινα το Joomla 2.5 με Virtumart 2.

 

SEO Search Engine Optimization

Το άφησα για το τέλος για αυτό και ποιο πάνω το έχω με (*). Εξαιρετικής σημασίας στην πορεία της ιστοσελίδας σας.

Είναι όλες εκείνες οι τεχνικές που εφαρμόζονται στην ιστοσελίδα για να την κατατάξουν στις πρώτες θέσεις της Google. Η καλύτερη ιστοσελίδα είναι μια ιστοσελίδα που έρχεται πρώτη στην Google  και φέρνει επισκέπτες. Υπάρχουν πάνω από 200 παράγοντες SEO που συγκροτούν το αλγόριθμο της google ο οποίος επιλέγει ποιες σελίδες θα φέρει πρώτες και ποιες θα στείλει στα τάρταρα.

Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν το SEO δεν είναι τυχαίοι, ενημερώνονται συνεχώς για κάθε νέα εξέλιξη στον αλγόριθμο της Google και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και τι δεν πρέπει να κάνουν.Αν επιλέξετε να αγοράσετε ένα πακέτο SEO ζητήστε να μάθετε ακριβώς τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, όπως και τον χρόνο απόδοσης.

Π{ιστεύω να μην σας κούρασα και να πήρατε μια ιδέα για την κατασκευή της ιστοσελίδας και το τι θα χρειαστείτε.

Στην Website Pro είμαστε στην διάθεσή σας για να σας συμβουλέψουμε και να σας υποβάλουμε την δική μας πρόταση.