H ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σε πολλές ιστοσελίδες του WordPress.

Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα στον κόσμο είναι και ο δημοφιλέστερος στόχος. Έτσι κάθε χρόνο, βλέπουμε όλο και περισσότερα sites που πέφτουν θύματα χάκερ και κακόβουλων σεναρίων. Για παράδειγμα, μόλις το 2014, αναφέρθηκαν δύο σημαντικά τρωτά σημεία:

  • Το πρώτο επηρεάζει 50.000 περιοχές +
  • Το άλλο περίπου 100.000 ιστότοπους.

Η φροντίδα της ασφάλειας του ιστότοπού σας δεν είναι καθόλου αστείο. Το WordPress δεν θα σας προσφέρει καμία προστασία στην αρχική του εγκατάσταση. Γι ‘αυτό πρέπει να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να αναζητήσετε κάποιες λύσεις:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης, κάνετε λάθος. Επιλέξτε κάτι πιο περίπλοκο.
  • Ενημερώστε τον πυρήνα του WordPress και τα plugins που χρησιμοποιείτε μόλις εμφανιστεί η ειδοποίηση για ενημέρωση. Οι ενημερώσεις του WordPress και οι ενημερώσεις των πρόσθετων στοιχείων επιδιορθώνουν πάντα μια σειρά από σφάλματα και επιδιορθώσεις κοινών τρωτών σημείων.

Ασφάλεια στο WordPress

  • Μην κατεβάζετε πρόσθετα ή θέματα από άγνωστες πηγές. Θα πρέπει να τα έχετε από τις επίσημες πηγές στο WordPress.org, είτε από άλλες αξιόπιστες πηγές, όπως εδώ στο Themforest.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αποκλειστικό πρόσθετο ασφαλείας. Μια λύση όπως η Wordfence θα σας προστατεύσει από διάφορες κοινές επιθέσεις.

Ασφάλεια στο WordPress

 

Η ασφάλεια του WordPress δεν είναι αστείο. Θα μπορούσατε να χάσετε ολόκληρο τον ιστότοπό σας εξαιτίας μιας ενιαίας ευπάθειας, εάν το παραμελήσετε.