Τι έρχεται στη νέα έκδοση WordPress 5.4 (Χαρακτηριστικά και Screenshots)

 

Η νέα έκδοση του WordPress 5.4 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου 2020. Θα είναι η πρώτη μεγάλη κυκλοφορία του έτους και θα αποσταλεί με κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη και δοκιμάζουμε την πρώτη beta για να δοκιμάσουμε νέα χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το WordPress 5.4 περιέχει πολλές νέες λειτουργίες που επικεντρώνονται κυρίως στις βελτιώσεις του επεξεργαστή Block. Υπάρχουν επίσης κάποιες σημαντικές αλλαγές για τους προγραμματιστές. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τι νέο έρχεται στο WordPress 5.4 με χαρακτηριστικά και screenshots.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Σημείωση: Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση beta στον υπολογιστή σας ή σε ένα δοκιμαστικό περιβάλλον  χρησιμοποιώντας το plugin WordPress Beta Tester.

Το WordPress 5.4 βρίσκεται σε στάδιο Freeze Stage χαρακτηριστικών της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν νέες λειτουργίες, αλλά τα υπάρχοντα νέα χαρακτηριστικά θα αλλάξουν και ίσως να μην είναι η τελική έκδοση.

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έρχεται στο WordPress 5.4.

Video Tutorial

 

 

Εάν προτιμάτε τις γραπτές οδηγίες, απλώς διαβάστε παρακάτω.

 

Οι βελτιώσεις του επεξεργαστή Block

Το WordPress 5.4 επικεντρώνεται στη βελτίωση του επεξεργαστή μπλοκ, συμπεριλαμβάνοντας νέες δυνατότητες και επεκτείνοντας τα υπάρχοντα μπλοκ.

Αυτό είναι μεγάλη είδηση για τους δημιουργούς περιεχομένου καθώς θα μπορούν τώρα να κάνουν περισσότερα με μπλοκ μέσα στον επεξεργαστή περιεχομένου.

 

Ο νέος οδηγός καλωσορίσματος

Το WordPress 5.4 θα έρθει με ένα νέο αναδυόμενο οδηγό καλωσορίσματος για την εξοικείωση των νέων χρηστών με τον επεξεργαστή μπλοκ. Πρόκειται για μια απλή προβολή διαφανειών που εξηγεί την λειτουργία του μπλοκ, οδηγεί τους χρήστες στη βιβλιοθήκη μπλοκ και με έναν σύνδεσμο για tutorials.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε εκ νέου τον οδηγό κάνοντας κλικ στο μενού τριών σημείων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης επεξεργασίας και στη συνέχεια επιλέγοντας τον οδηγό καλωσορίσματος.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Νέα Blocks στο WordPress 5.4

Το WordPress 5.4 φέρνει επίσης δύο νέα μπλοκ στη βιβλιοθήκη.

1. Social Icons Block

Το μπλοκ κοινωνικών εικονιδίων σάς επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα συνδέσμους στα προφίλ των κοινωνικών μέσων μέσα στις δημοσιεύσεις και τις σελίδες σας στο WordPress.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε εικονίδια κοινωνικών μέσων κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη και προσθέτοντας ένα εικονίδιο. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα εικονίδιο για να δώσετε ένα σύνδεσμο στη σελίδα κοινωνικών μέσων σας.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Σημείωση: Αυτά τα εικονίδια κοινωνικών μέσων απλώς σας επιτρέπουν να προσθέσετε συνδέσμους στα προφίλ σας. Για κοινωνική κατανομή, θα χρειαστείτε ακόμα ένα WordPress social media plugin.

2. Block κουμπιά

Το κουμπί μπλόκ θα αντικατασταθεί από τα κουμπιά μπλοκ. Το νέο μπλοκ κουμπιών τώρα σας επιτρέπει να προσθέσετε περισσότερα από ένα κουμπιά δίπλα-δίπλα.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Μπορείτε να επιλέξετε από δύο διαφορετικά στυλ, να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χρώματα κειμένου και φόντου και να προσθέσετε και χρώματα φόντου κλίσης.

 

Βελτιώσεις των Blocks στο WordPress 5.4

Το WordPress 5.4 θα έρθει με πολλές βελτιώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ WordPress καθώς και μεμονωμένα μπλοκ. Ακολουθούν μερικές από τις βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στο beta.

Περισσότερες επιλογές χρωμάτων στα Blocks

Το WordPress 5.4 θα εισαγάγει περισσότερες επιλογές χρωμάτων για το μπλοκ καλύμματος, ομάδας και στήλης.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώματα φόντου και κειμένου για όλα τα μπλοκ μέσα σε ένα μπλοκ ομάδας.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Παρομοίως, θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώματα φόντου και κειμένου για το μπλοκ στηλών.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Σύρετε και αφήστε να μεταφορτωθεί η Προτεινόμενη εικόνα

Προς το παρόν, δεν μπορείτε να μεταφέρετε και να εναποθέσετε μια εικόνα για να την ορίσετε ως μια χαρακτηριστική εικόνα. Το WordPress 5.4 θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν και να αποθέτουν μια εικόνα στην επιλεγμένη ενότητα εικόνας.

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Αλλαγή χρώματος κειμένου εντός μπλοκ παραγράφων

Στην προηγούμενη έκδοση μπορούσατε να αλλάξετε μόνο το χρώμα κειμένου για ολόκληρο το μπλοκ παραγράφων. Στο WordPress 5.4 οι χρήστες θα μπορούν απλά να επιλέξουν οποιοδήποτε κείμενο μέσα σε μια παράγραφο και να αλλάξουν χρώμα.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Λεζάντα μέσα σε Πίνακα

Οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν μια λεζάντα μέσα σε ένα μπλοκ πίνακα.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Γραμμή εργαλείων σταθερού μπλοκ στο κινητό

Αυτήν τη στιγμή, αν έπρεπε να επεξεργαστείτε μια ανάρτηση ιστολογίου χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή, τότε θα παρατηρήσετε ότι η γραμμή εργαλείων μετακινείται γύρω από τα μπλοκ ενώ γράφετε.

Το WordPress 5.4 το επιδιορθώνει με μια κυμαινόμενη γραμμή εργαλείων στην κορυφή, η οποία αλλάζει ανάλογα με τον τύπο του μπλοκ που επεξεργάζεστε.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Επιλέξτε εύκολα Μέγεθος εικόνας γκαλερί

Το WordPress 5.4 σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μέγεθος για όλες τις εικόνες στη συλλογή.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Προσθήκη Blocks με τα τελευταία άρθρα

Το WordPress 5.4, οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν τις εμφανιζόμενες εικόνες στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Επιλέξτε εύκολα μπλοκ

Το WordPress 5.4 θα περιλαμβάνει ένα εργαλείο επιλογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν εύκολα ένα μπλοκ που θέλουν να αλλάξουν. Αυτό θα σας βοηθήσει όταν έχετε ενσωματωμένα μπλοκ όπως μια ομάδα ή στήλες.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Ενσωμάτωση στα μπλοκ το TikTok

Το WordPress 5.4 θα έρθει με ένα μπλοκ ενσωμάτωσης για να προσθέσετε εύκολα βίντεο TikTok στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας στο WordPress.

 

Νέα έκδοση WordPress 5.4 τι περιέχει

 

Αλλαγές στον πυρήνα του WordPress 5.4

 

Η νέα έκδοση WordPress 5.4  θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις για τους προγραμματιστές. Τα παρακάτω είναι μερικές από τις αλλαγές σε επίπεδο πυρήνα.

Το WordPress 5.4 θα αλλάξει την έξοδο HTML για το γραφικό στοιχείο Ημερολογίου. Μετακινεί τους συνδέσμους πλοήγησης σε ένα στοιχείο <nav> HTML αμέσως μετά το στοιχείο <table> για να παράγει έγκυρο HTML. (# 39763)

Μια νέα εφαρμογή apply_shortcodes () θα εισαχθεί ως ψευδώνυμο στη συνάρτηση do_shortcode (). (# 37422)

Ορισμένες μη χρησιμοποιούμενες κλάσεις προσαρμογής θα είναι τυπικά απαξιωμένες στο WordPress 5.4. (# 42364)

Στο WordPress 5.4, το στοιχείο του κουμπιού για το σχεδιασμό της περιοχής διαχείρισης του WordPress έχει βελτιωθεί με αρκετές αλλαγές και προσθήκες. (Λεπτομέρειες)

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να πάρετε μια καλή ιδέα για το τι έρχεται στην έκδοση WordPress 5.4. Ενημερώστε μας για τα χαρακτηριστικά που θεωρείτε ενδιαφέροντα και τι θα θέλατε να υπάρχει σε μια μελλοντική έκδοση του WordPress.

 

Για πληροφορίες ή επίλυση προβλημάτων επικοινωνήστε με την τεχνική μας υποστήριξη WordPress

 

Τεχνική Υποστήριξη WordPress