Η κατασκευή ιστοσελίδων έχει σαν στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσίαση μιας επιχείρησης, επαγγέλματος, καλλιτέχνη, E-shop για online πωλήσεις και διαφόρων άλλων κατηγοριών ανθρώπων, επαγγελματιών, επιχειρήσεων, οργανισμών που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο internet.

Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει αυτός που θα αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδας, να έχει πάρει μια συνέντευξη από τον ενδιαφερόμενο, για να μπορέσει να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες, το κοινό που στοχεύει η ιστοσελίδα, και το γενικό μήνυμα που θα περνάει στους επισκέπτες.

Η γνώση μιας πλατφόρμας ή μιας τεχνολογίας κατασκευής ιστοσελίδων δεν αρκεί, για να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη ιστοσελίδα. Χρειάζονται συνδυασμοί γνώσεων προγραμματισμού, εικαστικής επεξεργασίας, internet marketing και πάνω από όλα φαντασία.

Σήμερα κάποιος που θέλει να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα, πέφτει σε έναν κυκεώνα προσφορών και πληροφοριών για την κατασκευή ιστοσελίδων, που είναι πολύ εύκολο να καταλήξει στην παγίδα του “το πλήρωσα 2 φορές“.

Κάνοντας αναζήτηση στο Google με την λέξη κλειδί “κατασκευή ιστοσελίδων“, θα βρείτε τίτλους που ο ένας με τον άλλον έρχονται σε μια τρομακτική αντίθεση πχ:

κατασκευή ιστοσελίδων δωρεάν

κατασκευή ιστοσελίδας με 80 ευρώ

κατασκευή ιστοσελίδας από 500 ευρώ

κατασκευή ιστοσελίδας από 300 ευρώ

κατασκευή ιστοσελίδας με 20 ευρώ τον μήνα

Eshop από 700 €

Σίγουρα ένας λογικός άνθρωπος σαστίζει και του είναι αδύνατο να κατανοήσει το σκεπτικό του κάθε τίτλου. Αρχίζει να σκέπτεται ότι η κατασκευή ιστοσελίδας μπορεί να είναι δωρεάν ή να φτάνει και τα 1000 ευρώ.

Για να δούμε καλύτερα αυτό που συμβαίνει, φανταστείτε ότι σκοπεύεται να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο και συναντάτε αυτούς τους τίτλους. Αντικαταστήστε την λέξη Κατασκευή ιστοσελίδων με την λέξη Αγορά αυτοκινήτου, και πείτε μου σε ποιος τίτλος θα σας φαινόταν λογικότερος.

Το σίγουρο είναι ότι κανένας και καμία εταιρεία δεν δίνει κάτι δωρεάν και αν το δίνει σίγουρα δεν έχει αξία, αλλιώς θα την κοστολογούσε. Επί σεις εκείνος που πουλάει ένα προϊόν ή υπηρεσία με 80€ σε σχέση με τον άλλον που την πουλάει 500€ κάπου έχουν διαφορά.

Με λίγα λόγια εδώ υπάρχει το ρητό “ότι πληρώσεις παίρνεις“. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσετε από την αρχή τι θα πάρετε με 80€ και γιατί έχει διαφορά με εκείνον που σας το δίνει 500€. Θέμα “κινέζικου” δεν παίζει σίγουρα. Ο γνώμονας βέβαια είναι τι ακριβώς θέλω να φτιάξω. Αν ξεκινώ να φτιάξω κάτι για την πλάκα μου, θα επιλέξω αυτόν με τα 80€, ή τον άλλον με το δωρεάν.

Υπάρχουν και διάφορες πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων τύπου (τζάμπα) για τον ανάλογο ενδιαφερόμενο όπως π.χ η Wix  www.wix.com είναι κάτι σαν το IKEA (Καλή τύχη στην συναρμολόγηση). Είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για το www.periptero-alepoxori.gr το οποίο δεν έχει ανάγκη κάποιας σοβαρής παρουσίας στο internet οπότε έφτιαξε κάτι για την πλάκα του δωρεάν.

Ο επαγγελματίας που θέλει η παρουσία του στο internet να έχει υπόσταση, να έχει επισκέπτες, να αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ιστοσελίδα η οποία θα του αποφέρει κέρδη.

Θα πρέπει να επιλέξει μια εταιρεία ή έναν επαγγελματία στην κατασκευή ιστοσελίδων, ο οποίος θα είναι δίπλα του σε κάθε νέο ζήτημα που θα προκύψει, είτε αυτό είναι προσθήκη extra λειτουργιών, αναβάθμιση, προώθηση στις μηχανές αναζήτησης.

Θα πρέπει να έχει πληρώσει τις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδας για να μπορεί να ζητήσει αποτελέσματα ή ευθύνες. Ο ξάδερφος, ο hacker της γειτονιάς, η φίλη της ανιψιάς του κουμπάρου, που έφτιαξαν κάτι δωρεάν δεν χρίζουν ευθυνών.

Ζητήστε αναλυτικό κοστολόγιο, χρονοδιάγραμμα εργασιών και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον. Κάντε έρευνα αγοράς  και συγκρίνετε αυτό που σας δίνει ο κάθε ένας, πάντα με αναλυτικό κοστολόγιο. Ψάξτε το “αλλά” πίσω από το δωρεάν.

Η κατασκευή ιστοσελίδων δεν είναι απλή υπόθεση και θα καθορίσει το μέλλον σας στο διαδίκτυο. Για αυτό και μόνο αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Websitepro αναλαμβάνουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας μέσα στα παραπάνω πλαίσια. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να σας παραδώσουμε μια οικονομική προσφορά για την ιστοσελίδα σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων