Είναι προσοδοφόρο για τα ηλεκτρονικά καταστήματα να δώσουν προτεραιότητα στο μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων. Υπάρχουν δεκάδες πλατφόρμες και η κάθε μία απευθύνεται σε ένα μοναδικό κοινό με διαφορετικά ενδιαφέροντα, χαρακτηριστικά και τοποθεσίες.

Το να διαφημίζεις την επιχείρηση σου μόνο σε ένα πολύ μικρό μέσο, σε εμποδίζει να είσαι επιτυχημένος. Σε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πρέπει λοιπόν να εστιάσετε και πώς συνδυάζετε τις προσπάθειές σας για επιτυχία;

Σύγκριση δημοφιλών πλατφορμών Social Media

Facebook

Ποιοι χρησιμοποιούν το Facebook;

Δεδομένου ότι το Facebook είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

 

Τι μπορείς να κάνεις στο Facebook;

Μια ισχυρή πλατφόρμα διαφήμισης σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε προηγούμενους επισκέπτες του ιστότοπου, να στοχεύετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων και σχέσεων, να συλλέγετε δυνητικούς πελάτες, να προωθείτε περιεχόμενο όπως βίντεο, εικόνες ή μαρτυρίες, να στέλνετε άμεσα μηνύματα και άλλα. Τα καταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν μια ειδική επαγγελματική σελίδα για να μοιράζονται πληροφορίες, να συλλέγουν κριτικές, να κερδίζουν οπαδούς και να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές.

Στατιστικά του Facebook για το 2023 μπορείτε να διαβάστε απο το έγκυρο blog του  Threecolts.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Facebook όπου οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τα προϊόντα στην πλατφόρμα και να τα αγοράζουν στη συνέχεια στον ιστότοπό σας WooCommerce. Αυτή η επέκταση συγχρονίζει όλα τα δεδομένα του καταστήματός σας, ώστε να μην χρειάζεται να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε προϊόν.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Σχεδόν κάθε Brand μπορεί να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει το διαφορετικό κοινό και τα εργαλεία του Facebook. Εάν μπορείτε να εστιάσετε μόνο σε μία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, αυτό είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή σας.

Instagram

Ποιοι χρησιμοποιούν το Instagram;

Με το Instagram, μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • 37% των Αμερικανών και ακόμη και 75% των ηλικιών 18-24 ετών .
 • Περισσότερες γυναίκες παρά άντρες.
 • Οπαδοί σχεδόν όλων: μόδα, αυτοκίνητα, φαγητό, φύση, σπορ, ταξίδια, ευεξία και πολλά άλλα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Το Instagram επικεντρώνεται στις εικόνες. Ενώ μπορείτε να προσθέσετε κείμενο και να αλληλεπιδράσετε με οπαδούς, καθώς οι περισσότεροι χρήστες μετακινούνται γρήγορα στη ροή τους και σταματούν για να θαυμάσουν τις φωτογραφίες που τους αρέσουν.

Είναι ιδιοκτησία του Facebook, έτσι μπορείτε να επαναφέρετε τη διαφημιστική πλατφόρμα του Facebook για να προσεγγίσετε τους χρήστες του Instagram ακόμη και αν δεν έχετε προφίλ για το κατάστημά σας. Μπορείτε επίσης να διαφημιστείτε απευθείας στην πλατφόρμα του Instagram , αν και η στόχευση είναι πιο περιορισμένη από ότι με το Facebook.

Οι επιρροές του Instagram έχουν γίνει απίστευτα σημαντικές για τις επιχειρήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν διασημότητες εκτός κοινωνικών μέσων, αλλά πολλοί από αυτούς είναι διάσημοι μόνο για τη δουλειά που έχουν κάνει στο Instagram. Δημιουργώντας μοναδικό, σχετικό περιεχόμενο, έχουν συγκεντρώσει αξιοπιστία και προσοχή από μια ομάδα ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η συνεργασία με τον κατάλληλο παράγοντα επιρροής για την προώθηση των προϊόντων σας παρέχει άμεση αναγνώριση για την επωνυμία σας και σας βοηθά να προσεγγίσετε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό με το οποίο μια διαφημιστική πλατφόρμα συχνά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες
Φωτογραφία © https://www.stroopwafels.com/

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Για εξαιρετικά αναγνωρίσιμες μάρκες όπως καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μπουτίκ ρούχων και καταστήματα κοσμημάτων, το Instagram είναι ο τέλειος τρόπος για να βρείτε περισσότερα άτομα που θαυμάζουν την αισθητική σας. Αλλά οι εταιρείες σχεδόν σε κάθε κλάδο μπορούν να βρουν έναν τρόπο να εκφράσουν οπτικά το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα τους.

Twitter

Ποιοι χρησιμοποιούν το Twitter;

Με το Twitter, μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • Ένα κοινό περίπου 145 εκατομμυρίων χρηστών , με διαφημίσεις επί πληρωμή.
 • Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι από την Αμερική, 36,77 εκατομμύρια από την Ιαπωνία και 14,1 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που είναι νεότεροι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και την κοινότητα και κερδίζουν εισοδήματα υψηλότερα από το μέσο όρο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα βασισμένα σε κείμενο με όριο 280 χαρακτήρες. Τα hashtag (ένα σύστημα για την οργάνωση τύπων περιεχομένου) είναι πολύ σημαντικά στο Twitter, καθώς πολλοί άνθρωποι τα αναζητούν για να βρουν σχετικά tweets. 

Τα τελευταία χρόνια, οι εικόνες και τα βίντεο έχουν γίνει πιο κοινά. Τα tweets με πολυμέσα και αυτά με hashtag έχουν σταθερά καλύτερη αφοσίωση .

Σε αντίθεση με το Facebook, όπου μπορεί να θέλετε να περιορίσετε τη συχνότητα των αναρτήσεών σας, το Twitter προσφέρεται για πολλές ενημερώσεις κάθε μέρα – ακόμη και κάθε ώρα, αρκεί αυτό που λέτε να προσθέτει αξία στην κοινότητα.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Αν ελπίζετε να προσεγγίσετε καλά μορφωμένους νέους που είναι πρόθυμοι να μάθουν και να αναλάβουν έναν προληπτικό ρόλο στην κοινωνία, το Twitter μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Είναι επίσης χρήσιμο για γρήγορες απαντήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

YouTube

Ποιος το χρησιμοποιεί;

Το YouTube έχει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και μπορείτε να προσεγγίσετε:

 • Το 73% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες-είναι η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για ενήλικες στη χώρα.
 • 81% των παιδιών 15-25 ετών στις ΗΠΑ
 • Ένα παγκόσμιο κοινό – μόνο το ένα τρίτο των βίντεο είναι στα αγγλικά και μόνο το 15% της πλατφόρμας αποτελείται από μέλη των ΗΠΑ.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε το δικό σας περιεχόμενο βίντεο, να χορηγείτε βίντεο δημοφιλών δημιουργών και να διαφημίζεστε με διαφημίσεις banner ή βίντεο.

Μπορείτε επίσης να στοχεύσετε διαφημίσεις προς άτομα με βάση ενδιαφέροντα, δημογραφικά στοιχεία ή προθέσεις αγοράς.

Οι διαφημίσεις YouTube χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με το Google Adwords , τις διαφημίσεις επαναληπτικού μάρκετινγκ και τις Αγορές Google .

Η στόχευση είναι λιγότερο ακριβής από ό, τι με το AdWords – ενώ μπορείτε να προβλέψετε τα ενδιαφέροντα των χρηστών και τις προθέσεις αγορών, δεν είναι το ίδιο με το να εμφανίζεστε όταν κάποιος αναζητά “κολάρα σχεδιαστών ψύλλων για σκύλους”.

Η αναζήτηση είναι ζωτικής σημασίας στο YouTube, κάτι που λειτουργεί προς όφελός σας. Κάποιος που είναι ένας ιδανικός αγοραστής για τον εξοπλισμό τοιχοποιίας που πουλάτε μπορεί να αναζητήσει «πώς να φτιάξετε έναν πυροσβεστήρα».

Δημιουργώντας ένα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα με τα εργαλεία σας, μπορείτε να κερδίσετε πελάτες και να τους βοηθήσετε να πετύχουν τους στόχους τους.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Όπως το Facebook, σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το YouTube. Αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους των οποίων τα προϊόντα πρέπει να επιδειχθούν ή μπορούν να παρουσιαστούν “DIY στυλ”.

Τα βίντεο μπορούν να λειτουργήσουν για διάφορες εταιρείες. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι τα καλλυντικά απαιτούν πολλές εξηγήσεις, αλλά τα μαθήματα μακιγιάζ είναι πολύ δημοφιλή .

Εάν πουλάτε διαδικτυακά μαθήματα, η δημιουργία προεπισκοπήσεων με κομμάτια περιεχομένου υψηλής αξίας μπορεί να πείσει τους παρατηρητές να αγοράσουν το πλήρες μάθημα.

Pinterest

Ποιος είναι στο Pinterest;

Με το Pinterest, μπορείτε να φτάσετε:

Γιατί είναι τόσο μεγάλη υπόθεση; Είναι αυτό το ίδιο δημογραφικό στοιχείο που λαμβάνει την πλειοψηφία των αποφάσεων αγοράς σε νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, αν και το μέγεθος του κοινού δεν πρέπει να αγνοηθεί, η αγοραστική δύναμη το καθιστά μια μεγάλη ευκαιρία.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Όπως το Instagram, η κύρια εστίαση του Pinterest είναι η εικόνα, αλλά διαθέτει επίσης μια ισχυρή λειτουργία αναζήτησης, καθιστώντας την εξαιρετική πηγή για άτομα που σχεδιάζουν οτιδήποτε από το μενού δείπνου αυτής της εβδομάδας έως τις αναβαθμίσεις στο σπίτι, τους γάμους ή τις διακοπές.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Pinterest περισσότερο μια μηχανή αναζήτησης παρά μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Εάν κάποιος ψάξει, “υγιεινές συνταγές για δείπνο ιταλικού κοτόπουλου”, θα εμφανιστούν δεκάδες εικόνες.

Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν γρήγορα αυτό που τους αρέσει στους “πίνακες” και να επιστρέψουν αργότερα για να φτιάξουν το μενού τους.

Εάν η επιχείρησή σας πωλεί συστατικά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη καρφίτσα για μια συνταγή που χρησιμοποιεί αυτό που πουλάτε. Κάποιος μπορεί να επιλέξει αυτή τη συνταγή, να δει το προϊόν σας και να το συμπεριλάβει στη λίστα με τα παντοπωλεία του.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες
Φωτογραφία © https://bambooclothing.co.uk/

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει; 

Με τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν πληροφορίες και να αλληλεπιδράσουν με τους φίλους τους.

Για τους εμπόρους, πρέπει να διακόψετε αυτήν την εμπειρία με το μήνυμά σας και να ελπίζετε ότι οι χρήστες θα αντιδράσουν θετικά.

Αλλά το Pinterest μπορεί να είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για τις επιχειρήσεις επειδή οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ενεργά για τον προγραμματισμό αγορών :

 • Το 85% των γυναικών σχεδιάζει στιγμές ζωής στο Pinterest.
 • Το 58% των ανθρώπων λέει ότι βοηθά στις αποφάσεις αγορών.
 • Το 70% το χρησιμοποιεί για να βρει ρολόγια και αξεσουάρ.
 • Το 50% το χρησιμοποιεί για να βρει ιδέες για φαγητό και ποτό.

Εάν τα προϊόντα σας είναι πολύ οπτικά ή σχετίζονται με γεγονότα ζωής που απαιτούν προγραμματισμό – διακοπές, ανακαινίσεις σπιτιών, γάμους, ρούχα – μπορείτε να ευδοκιμήσετε στο Pinterest.

Pro συμβουλή: Οι πίνακες ομάδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χρόνο σας στο Pinterest. Ένας ομαδικός πίνακας βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα – ιδέες για στολές, υγιεινές συνταγές, εκπαιδευτικούς πόρους – και όλα τα μέλη συνεισφέρουν καρφίτσες.

Επειδή το περιεχόμενο που δημοσιεύετε σε έναν πίνακα ομάδας φτάνει στους οπαδούς σας ΚΑΙ στους οπαδούς των άλλων μελών, αποκτά πολύ μεγαλύτερη οργανική προσέγγιση.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε πίνακες απευθείας στο Pinterest ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως οι Tailwind Tribes για να βρείτε επιχειρήσεις που σκέφτονται.

LinkedIn

Το LinkedIn έχει σχεδόν 700 εκατομμύρια χρήστες και μπορείτε να προσεγγίσετε:

Το LinkedIn είναι σίγουρα μια πλατφόρμα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να προχωρήσουν την καριέρα τους και εταιρείες που αναζητούν ταλέντα.

Τι μπορείς να κάνεις? 

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εταιρική σελίδα για να δημοσιεύσετε ενημερώσεις, εικόνες και άλλο περιεχόμενο. Τα μέλη της ομάδας σας μπορούν επίσης να αποδώσουν την απασχόλησή τους στη σελίδα σας.

Οι διαφημιστικές δυνατότητες του LinkedIn είναι τέλειες για την πρόσληψη νέου προσωπικού ή τη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων και, όπως πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, μπορείτε να στοχεύσετε προηγούμενους επισκέπτες του ιστότοπου ή να ανεβάσετε λίστες πελατών.

Το καλύτερο μέρος είναι η ικανότητά σας να στοχεύετε άτομα με απασχόληση σε συγκεκριμένους κλάδους, με ορισμένους τίτλους εργασίας ή που ανήκουν σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Έτσι, εάν θέλετε να προσεγγίσετε όλους τους αντιπροσώπους πωλήσεων που λειτουργούν σε επιχειρήσεις του κλάδου σας, μπορείτε να το κάνετε αρκετά αποτελεσματικά.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Αν ψάχνετε για νέα μέλη της ομάδας, πουλήστε σε άλλες επιχειρήσεις ή προσφέρετε προϊόντα που οι επαγγελματίες μπορεί να θεωρήσουν χρήσιμα-ρούχα, gadget, γεύματα που εξοικονομούν χρόνο, έπιπλα γραφείου κ.λπ. το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε δράση

Για να σας δώσουμε κάποια έμπνευση για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα κοινωνικά μέσα για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, δημιουργήσαμε δύο φανταστικές εταιρείες και σκιαγραφήσαμε πώς μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορες πλατφόρμες.

Συνδυασμός υπηρεσιών και λιανικής: WooGroom

Σας παρουσιάζουμε το WooGroom! Η φανταστική εταιρεία περιποίησης σκύλων μας έχει μια φυσική τοποθεσία όπου παρέχουν υπηρεσίες και πωλούν προϊόντα στο κατάστημα. Έχουν επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί εργαλεία περιποίησης.

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Facebook: 

Το Facebook είναι η βάση του WooGroom για όλα τα κοινωνικά πράγματα. Εκεί, δημοσιεύουν κριτικές, εμφανίζουν τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους και μοιράζονται ακαταμάχητες φωτογραφίες σκύλων και χρήσιμες αναρτήσεις ιστολογίου.

Έχουν επίσης συνδέσει το κατάστημα WooCommerce για να πουλήσουν πιο εύκολα στο Facebook και το Instagram.

Το WooGroom γνωρίζει ότι το περιεχόμενο είναι βασικό, κάτι που αποτελεί μεγάλο μέρος του γιατί χρησιμοποιούν WordPress και WooCommerce μαζί.

Κάθε εβδομάδα, δημοσιεύουν μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με την περιποίηση σκύλων και χρησιμοποιούν το pixel επαναληπτικού μάρκετινγκ του Facebook για να μοιραστούν αυτές τις αναρτήσεις – μαζί με νέες προσφορές – με άτομα που επισκέφτηκαν τον ιστότοπό τους στο παρελθόν.

Δείχνοντας τακτικά αξιοπρεπώς περιποιημένα σκυλιά μαζί με υπέροχες κριτικές, θα αποδείξουν την αξία τους σε πιθανούς αγοραστές. Δεν διαφημίζουν συνεχώς ειδικές προσφορές, αλλά όταν το κάνουν, πολλοί από τους followers τους γίνονται νέοι, ευχαριστημένοι πελάτες!

Pinterest: 

Το WooGroom δημιουργεί νέες καρφίτσες κάθε μέρα, προβάλλοντας φωτογραφίες πριν και μετά, νέα προϊόντα και συμβουλές για την περιποίηση στο σπίτι.

Δημοσιεύουν εικόνες με διαφορετικά είδη σκύλων, χρωμάτων και στυλ για να συνδεθούν με όλους στο κοινό τους.

Και δεδομένου ότι γνωρίζουν πόσο ισχυρή είναι η μηχανή αναζήτησης του Pinterest, προσθέτουν σχετικά hashtags ώστε να εμφανίζονται σε πιθανούς πελάτες.

Συμμετέχουν επίσης σε μια ομάδα του Pinterest για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και φτάνουν σε μια εντελώς νέα ομάδα ιδιοκτητών σκύλων.

Το WooGroom κερδίζει οπαδούς που εκτιμούν να βλέπουν χαριτωμένα ζώα στη ροή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες σκύλων και πολλοί αγοράζουν σαμπουάν και άλλα είδη από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Ινσταγκραμ: 

Οι άνθρωποι λατρεύουν να ακολουθούν ζώα στο Instagram – ο Jiffpom έχει σχεδόν 11 εκατομμύρια θαυμαστές. Ο κομμωτής μας δημοσιεύει φωτογραφίες από όμορφα σκυλιά και, με λίγη διαφήμιση και προσπάθεια, συνδέεται με τους ντόπιους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θέλουν το σκύλο τους να φαίνεται εξίσου χαριτωμένο.

Η WooGroom συνεργάζεται επίσης με μια επιρροή που μοιράζεται φωτογραφίες των σκύλων της μετά την περιποίηση και δημοσιεύει βίντεο χρησιμοποιώντας τα προϊόντα τους.

YouTube: 

Το WooGroom δημιουργεί βίντεο με οδηγίες που παρέχουν αξία στους χρήστες που θέλουν να περιποιηθούν οι ίδιοι τα σκυλιά τους, αλλά αυτό οδηγεί επίσης σε νέες επιχειρήσεις, αφού οι θεατές εντυπωσιάζονται με τη δουλειά του WooGroom.

Αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για «επίδειξη» και συχνά λαμβάνεται πολύ καλύτερα από μια διαλυτική διαφήμιση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των βίντεο, το WooGroom βρίσκει έναν τρόπο να παρουσιάσει φυσικά ορισμένα από τα προϊόντα λιανικής πώλησης και να συμπεριλάβει συνδέσμους για αγορά.

Δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλες πωλήσεις, αλλά αναφέρουν πιο χρήσιμο περιεχόμενο στον ιστότοπό τους. Αφού οι θεατές του YouTube διαβάσουν αυτό το περιεχόμενο, το WooGroom μπορεί να τους προσεγγίσει ξανά με διαφημίσεις επαναληπτικού μάρκετινγκ και να μετατρέψει πολλά από αυτά σε πελάτες.

Επιχείρηση που βασίζεται σε υπηρεσίες: WooFirm

Όταν σκέφτεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομικοί, λογιστές και οικονομικοί σύμβουλοι μπορεί να μην σας έρχονται αμέσως στο μυαλό. Αλλά αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν αξία στο ιδανικό κοινό τους, μπορούν επίσης να πετύχουν.

Δείτε πώς θα χρησιμοποιούσε το φανταστικό λογιστικό γραφείο μας, το WooFirm, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Social Media for eCommerce: Επιλέγοντας τις σωστές πλατφόρμες

Κελάδημα:

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στο Twitter συχνά ασχολούνται με τρέχοντα ζητήματα, το WooFirm συμμετέχει στη συζήτηση σχετικά με πρόσφατα οικονομικά γεγονότα με χρήσιμες συμβουλές και γνώσεις.

Τα hashtag είναι πιθανότατα πιο σημαντικά στο Twitter από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, οπότε το WooFirm τα χρησιμοποιεί για να βρει συνομιλίες σχετικά με σχετικά θέματα.

Κάποιος μπορεί να κάνει tweet: «Κολλήσαμε σε αυτό το ζήτημα QuickBooks. Γιατί οι φόροι επί των πωλήσεών μου δεν υπολογίζονται σωστά ;! Υπάρχουν #λογαριασμοί εδώ; #βοήθεια.”

Απαντώντας γρήγορα, το WooFirm αποκτά έναν νέο ακόλουθο και έναν μελλοντικό πελάτη.

LinkedIn :

Το WooFirm δημιουργεί αναρτήσεις ιστολογίου υψηλής ποιότητας με γνώμονα την ηγεσία στον ιστότοπό τους στο WordPress και τις διανέμει στο LinkedIn για να αποκτήσει αξιοπιστία με πιθανούς πελάτες.

Χρησιμοποιούν τη διαφημιστική πλατφόρμα του LinkedIn για να προσεγγίσουν συγκεκριμένους τύπους επιχειρήσεων και άτομα με σχετικούς τίτλους εργασίας.

Όταν η WooFirm ανοίγει θέσεις εργασίας, τις δημοσιεύει στο LinkedIn και διαφημίζει σε όλους με λογιστική εκπαίδευση στην περιοχή τους.

Η ομάδα πωλήσεων της WooFirm χρησιμοποιεί το LinkedIn για να συνδεθεί με παλιούς συναδέλφους και να δημιουργήσει σχέσεις που μετατρέπονται σε νέα επιχείρηση.

Facebook:

Οι πελάτες της WooFirm βρίσκονται στο Facebook, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φιλοξενήσετε γενικές επιχειρηματικές πληροφορίες και να μοιραστείτε ενημερώσεις, αναρτήσεις ιστολογίου και προσφορές.

Χρησιμοποιούν επίσης το Facebook για επαναληπτικό μάρκετ σε υποψήφιους πελάτες με μη παρεμβατικό, πολύτιμο περιεχόμενο και συμβουλές.

YouTube: 

Το WooFirm γνωρίζει ότι οι θεατές του YouTube συχνά αναζητούν λύσεις σε προβλήματα που μπορούν να λύσουν.

Απαντώντας σε συνηθισμένες λογιστικές ερωτήσεις, επιδεικνύοντας ένα κόλπο στο Excel ή παρουσιάζοντας έναν γρηγορότερο τρόπο ολοκλήρωσης μιας εργασίας στο QuickBooks, προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μη παρεμβατικό τρόπο και μετατρέπουν πολλά από αυτά σε πελάτες.

Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19.

Γνωρίζοντας αυτό, το WooFirm γυρίζει ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για βοήθεια στην τοπική του περιοχή και το δημοσιεύει στο YouTube. Προσθέτει αξία στην κοινότητα, είναι πολύ σχετική και εμπνέει ορισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να απευθυνθούν στο WooFirm για επαγγελματική βοήθεια.

Παίρνουν επίσης συνέντευξη από έναν πελάτη μία φορά το μήνα και το μετατρέπουν σε βίντεο τριών λεπτών που αφηγείται μια γρήγορη ιστορία και επαινεί τις υπηρεσίες τους.

Εκτός από το YouTube, η WooFirm δημοσιεύει αυτό το βίντεο στο Facebook, το LinkedIn και τον δικό τους ιστότοπο χρησιμοποιώντας τη φιλοξενία βίντεο του Jetpack για το WordPress .

Απλά ξεκινήστε

Σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να είναι επιτυχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. το κόλπο είναι να επιλέξετε τις σωστές πλατφόρμες και να εστιάσετε την προσπάθειά σας.

Χρησιμοποιήστε το καθένα για τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αντί να δημοσιεύετε το ίδιο περιεχόμενο παντού.

Συνδυάζοντας μια σειρά από σημεία επαφής, μπορείτε να επεκτείνετε το κοινό σας, να επιδείξετε τεχνογνωσία, να δημιουργήσετε ενθουσιασμό, να συλλάβετε νέους αγοραστές και να αναπτύξετε την αφοσίωση των πελατών.

WRITTEN BY LUKE MARR