Δοκιμή ταχύτητας WordPress

Το WordPress speed test δοκιμάζει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας με σκοπό να βελτιώσει τα ποσοστά μετατροπής στόχων. Αυτό σας  προσφέρει μια θετική εμπειρία χρήστη. Οι ημέρες dial-up έχουν περάσει και βρισκόμαστε πια σε ταχύτητες έως 100Mbps. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας έχουν συνηθίσει να μην χρειάζεται να περιμένουν μια ιστοσελίδα να φορτώσει.

Αν η ιστοσελίδα σας φορτώνει αργά, ο επισκέπτης θα την εγκαταλείψει. Θα επιστρέψει στην Google για να αναζητήσει κάποια άλλη ιστοσελίδα να απαντήσει στην ερώτησή του, να λύσει τα προβλήματά του ή να εκπληρώσει τις επιθυμίες του. Όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να φορτωθεί η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι ότι ο επισκέπτης θα την εγκαταλείψει. Τρία δευτερόλεπτα αναφέρονται γενικά ως ο μέγιστος αποδεκτός χρόνος φόρτωσης για μια σελίδα.

Σχεδόν οι μισοί χρήστες του διαδικτύου αναμένουν χρόνο φόρτωσης τριών δευτερολέπτων ή λιγότερο. Οι περισσότεροι θα φύγουν εάν η ιστοσελίδα σας δεν έχει φορτωθεί σε τέσσερα δευτερόλεπτα. Κατά συνέπεια, ο χρόνος φόρτωσής σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή σας, ειδικά εάν έχετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μια μελέτη που πραγματοποίησε η Amazon υπολόγισε ότι εάν η ιστοσελίδα τους φορτωθεί μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο αργά από ότι σήμερα, θα χάσει κάθε χρόνο πωλήσεις 1,6 δισ. Δολάρια.  Ακόμη και αν εσείς δεν είστε η Amazon, καταλαβαίνετε ότι για ένα δευτερόλεπτο πιο αργή φόρτωση, θα βλέπατε μια μείωση 7% στις μετατροπές.

Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει με το WordPress speed test πώς θα δοκιμάσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Θα χρησιμοποιήσετε δωρεάν online εργαλεία ελέγχου ταχύτητας, και θα μάθετε πώς να ερμηνεύσετε τα αποτελέσματά σας.  Επίσης θα διαβάσετε μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς θα κάνετε το WordPress γρηγορότερο.

 

Αν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα σας για να δημιουργήσετε πελάτες για την επιχείρησή σας, να πουλήσετε προϊόντα ή να προωθήσετε το εμπορικό σας σήμα, πρέπει να δώσετε σημασία στα παρακάτω. Ας αρχίσουμε!

 

Δωρεάν εργαλεία ελέγχου ταχύτητας ιστοσελίδας

Υπάρχουν πολλά εργαλεία ελέγχου της ταχύτητας ιστοσελίδων WordPress speed test. Αυτά τα εργαλεία δεν θα σας πουν μόνο σε πόσα δευτερόλεπτα φορτώνει το site σας, αλλά θα σας δώσουν προτάσεις για το πώς θα βελτιώσετε το “σκορ σας”.

Αξίζει να δοκιμάσετε την ιστοσελίδα σας και στις τρεις εφαρμογές δοκιμής ταχύτητας παρακάτω. Αφιερώστε λίγο χρόνο και κάθε εργαλείο από αυτά, θα επισημάνει διαφορετικά πράγματα. Αυτές τις επισημάνσειςθα τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας.

Pingdom Website Speed Test

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

 

Ίσως το πιο γνωστό από αυτά τα εργαλεία, το Pingdom το οποίο σας δίνει μια βαθμολογία., Μοιράζεται τον τρόπο σύγκρισης της ιστοσελίδας σας με άλλες δοκιμασμένες ιστοσελίδες. Σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γεωγραφική θέση δοκιμής για να δείτε πώς οι ταχύτητες ποικίλουν σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αναδεικνύει συγκεκριμένους τομείς που χρήζουν βελτίωσης και μοιράζεται ένα διάγραμμα. Σε αυτό θα δείτε το πότε και πώς φορτώνονται διαφορετικά στοιχεία στη σελίδα.

 

Google PageSpeed Insights

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή, το Google PageSpeed Insights που ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα ταχύτητας στο κινητό. Τα αποτελέσματα χωρίζονται σε καρτέλες για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Κάθε καρτέλα σας δίνει ένα σκορ και μια λίστα με τις πιθανές βελτιστοποιήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

GTmetrix

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

Το GTmetrix είναι για εμένα το κορυφαίο εργαλείο μέτρησης ταχύτητας. Παρεμβάλλεται στο Google PageSpeed Insights και στο YSlow της Yahoo για να παρέχει διαφορετικές προοπτικές στα θέματα ταχύτητας της ιστοσελίδας σας. Σας δίνει μερικές από τις ποιο σαφέστατες προτάσεις για οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία.

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων της δοκιμής ταχύτητας

Κάθε ένα από τα παραπάνω εργαλεία ελέγχου ταχύτητας εκτελεί τη δοκιμή τους με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Μεταξύ των τριών αυτών, έχετε πιθανώς τρεις διαφορετικές βαθμολογίες, τους συνολικούς χρόνους φόρτωσης και προτάσεις για βελτίωση. Να θυμάστε ότι ο μαγικός αριθμός εδώ είναι δύο δευτερόλεπτα και ιδανικά ταχύτερος από αυτόν. Εάν η ιστοσελίδα σας φορτώνει σε περισσότερα από δύο δευτερόλεπτα, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε μερικούς από τους επισκέπτες σας.

Ορισμένες από τις προτάσεις που θα σας δώσουν αυτά τα εργαλεία ταχύτητας, έχουν να κάνουν με θέματα όπως η βελτιστοποίηση των εικόνων σας. Για την ελαχιστοποίηση του κώδικα και τη χρήση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης. Συχνά κατατάσσονται ανάλογα με τη σειρά σπουδαιότητας ανάλογα με το εργαλείο ταχύτητας. Επομένως είναι καλή ιδέα να αρχίσετε με την πρώτη πρόταση και να εργαστείτε προς τα κάτω.

 

Γρήγορες συμβουλές για να κάνετε ένα WordPress γρηγορότερο

Ευτυχώς, στο WordPress μπορούμε να φροντίσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα ταχύτητας σελίδας με plugins. Για πολλούς χρήστες, αυτός είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης των βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν. θα υλοποιήσουν τις προτάσεις των διαγνωστικών εργαλείων ταχύτητας, πολύ ποιο εύκολα από το να πραγματοποιήσουμε χειροκίνητες αλλαγές.

Φυσικά, η εγκατάσταση περισσότερων προσθηκών δεν βοηθά πάντοτε τους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας σας. Επομένως είναι καλή ιδέα να συνεχίσετε να εκτελείτε τις δοκιμές καθώς δημιουργείτε μερικά από τα παρακάτω πρόσθετα για να δείτε αν σας βοηθούν ή αν σας βλάπτουν.

 

Εγκαταστήστε ένα Caching Plugin

Τα Cache Plugins κάνουν πολύ περισσότερα από την απλή αποθήκευση των στατικών εκδόσεων των σελίδων σας. Και αυτό για να τα φορτώσετε πιο γρήγορα τα στοιχεία για τους χρήστες σας. Τα καλά plugins ελαχιστοποιούν επίσης τις HTML, CSS και JavaScript. Το κάνουν αυτό σύμφωνα με τις κοινές συστάσεις που δίνουν τα εργαλεία ελέγχου ταχύτητας. Μπορούν επίσης να συνδυάζουν πολλαπλούς πόρους CSS σε ένα.

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

 

Το WP Fastest Cache είναι ένα πολύ δημοφιλές δωρεάν plugin για προσωρινή αποθήκευση με 5 αστέρια στην αξιολόγηση του WordPress. Έχει την ποιο απλή καθοδηγούμενη ρύθμιση. Αν χρειάζεστε πιο προηγμένες ρυθμίσεις και μεγαλύτερο έλεγχο της προσωρινής αποθήκευσης, μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι η W3 Total Cache.

Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε για ένα plugin προσωρινής αποθήκευσης, το premium WP Rocket μπορεί να παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, βγήκε ο σαφής νικητής σε μια σύγκριση των plugins caching που έγινε πέρυσι.

Τα περισσότερα blogs θα επωφεληθούν από τη χρήση ενός plugin προσωρινής μνήμης και αυτά τα plugins θα υλοποιήσουν προτάσεις από τα εργαλεία ελέγχου ταχύτητας, όπως “browser caching“, “minify CSS“, “minify HTML” και “minify JavaScript“.

 

Χρησιμοποιήστε ένα CDN

Ένα CDN ή Content Delivery Network, σερβίρει στους επισκέπτες σας τα αρχεία που συνθέτουν την ιστοσελίδα σας από το πλησιέστερο σε αυτούς διακομιστή. Με την εξυπηρέτηση των αρχείων σας από πολλαπλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, οι επισκέπτες σας θα πρέπει να απολαμβάνουν σταθερά γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ανεξάρτητα από το πού βασίζονται.

Πολλά πρόσθετα κρυφής μνήμης, όπως και τα παραπάνω, έχουν επίσης χαρακτηριστικά CDN, αν και ποικίλλουν σε ποιότητα. Μερικοί προτιμούν μια ειδική λύση CDN, όπως το Amazon CloudFront, το Cloudflare ή το MaxCDN. Ένα CDN είναι ένα άλλο υπέροχο μέρος για να αρχίσετε να αυξάνετε δραματικά τη βαθμολογία της σελίδας σας. Αυτή είναι μια καλή λύση όταν ένα plugin ελέγχου ταχύτητας συνιστά να “βελτιώσετε το χρόνο απόκρισης του διακομιστή”.

 

Βελτιστοποιήστε τις Φωτογραφίες σας

Μία από τις λειτουργίες που κάνουν αυτά τα εργαλεία ταχύτητας είναι να βελτιστοποιούν τις εικόνες της ιστοσελίδας σας. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι προβάλλετε εικόνες στη σελίδα που έχουν αόριστο μέγεθος, αντί να ταξινομήσετε τις ακριβείς διαστάσεις που χρειάζεστε στη σελίδα. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά ένα κοινό είναι η εναλλαγή των θεμάτων του WordPress.

Όταν αλλάζετε θέματα, είναι συνήθως απαραίτητο να αναδημιουργήσετε τις εικόνες σας, επειδή το νέο θέμα χρησιμοποιεί διαφορετικά μεγέθη για τις εμφανιζόμενες εικόνες και τα πολυμέσα που είναι ενσωματωμένα στις θέσεις που τοποθετούνται. Ο απλούστερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα plugin όπως το Regenerate Thumbnails. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο, να αναδημιουργήσετε τις φωτογραφίες σας, στη συνέχεια μπορείτε να το καταργήσετε από την ιστοσελίδα σας.

 

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

 

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας είναι με ένα plugin όπως το EWWW Image Optimizer. Αυτό το ελεύθερο plugin αφαιρεί τα περιττά δεδομένα από τις εικόνες καθώς τα μεταφορτώνετε για να τα κάνετε μικρότερα σε μέγεθος αρχείου. Αυτά τα πρόσθετα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την αντιμετώπιση συστάσεων για τις δοκιμές ταχύτητας, όπως  “optimize images” and “serve scaled images.”

 

Εφαρμόστε Lazy Loading

Το “Lazy Loading” είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για να κάνει το φορτίο της ιστοσελίδας γρηγορότερο, φορτώνοντας μόνο τα στοιχεία που βρίσκονται στο μέρος της ιστοσελίδας που βλέπει ο επισκέπτης. Καθώς μετακινηθείτε, τα άλλα στοιχεία φορτώνονται μόνο ανάλογα με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί το μικρότερο εύρος ζώνης που χρειάζεται, διαμορφώνοντας μια πολύ πιο γρήγορη τοποθεσία.

 

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

 

Κάποια θέματα έχουν ενσωματωμένη αυτή την λειτουργία. Αν το θέμα σας δεν το κάνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν plugin BJ Lazy Load, το οποίο καλύπτει τα πάντα, από τα ενσωματωμένα βίντεο έως τις μικρογραφίες του Gravatar.

Το Lazy loading είναι μια εξαιρετική λύση για την υλοποίηση των συστάσεων για τις δοκιμές ταχύτητας, όπως “να δοθεί προτεραιότητα στο ορατό περιεχόμενο”. Μπορεί επίσης να συμβάλει στην επιτάχυνση των χρόνων φόρτωσης των φορητών υπολογιστών, οι οποίοι είναι συχνά σημαντικά χειρότεροι από τον υπολογιστή γραφείου.

 

Απεγκαταστήστε αργά & μη χρησιμοποιούμενα Plugins

Εάν έχετε πρόσφατα εγκαταστήσει το WordPress, μπορεί να έχετε συσσωρεύσει μια σειρά από plugins που δεν χρησιμοποιείτε πια. Ίσως να χρησίμευαν ως μια μοναδική λύση και να εξυπηρετούν το σκοπό τους (όπως το plugin Regenerate Thumbnails). Ίσως πάλι πρόσθεσαν χαρακτηριστικά που απλά δεν χρειάζεστε πλέον.

Όποια και αν είναι η αιτία, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα πρόσθετα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Οι προσθήκες, όπως όλα τα υπόλοιπα στην ιστοσελίδα σας, χρησιμοποιούν πόρους και επιβραδύνουν την ταχύτητα.

 

WordPress speed test πώς θα το κάνετε

 

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να εκτελέσετε το Plugin Performance Profiler, ένα δωρεάν plugin από το GoDaddy που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια από τα plugins σας επιβραδύνουν την ιστοσελίδα σας. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να καταργήσετε τα πρόσθετα που σας επιβραδύνουν ή να τα αντικαταστήσετε με αποδοτικότερα πρόσθετα.

Αυτή είναι μια καλή συμβουλή και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης. Εστιάζοντας συγκεκριμένα στα πρόσθετα που επιβραδύνουν τα πράγματα.

Μια γρήγορη σημείωση για αυτό το plugin: δεν έχει ενημερωθεί σε διάστημα δύο ετών, κανονικά είναι κάτι που θα συνιστούσαμε να αποφύγετε. Αλλά φαίνεται ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Έτσι η δοκιμή είναι στην δική σας διακριτική ευχέρεια.

 

Συνοψίζοντας

Με τόσα πολλά εξαιρετικά εργαλεία ελέγχου ταχύτητας διαθέσιμα, είναι γρήγορο και εύκολο  να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών για τους επισκέπτες σας. Ακόμη και η μείωση μόλις ένα δευτερόλεπτο ή δύο από το χρόνο φόρτωσης, μπορεί να έχει δραματική επίδραση στο ποσοστό εγκατάλειψης ή να αυξήσει θετικά τις μετατροπές.

Εάν έχετε χρειάζεστε βοήθεια στην βελτιστοποίηση της WordPress ιστοσελίδας σας, επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία